Eurovision

Eurovision 2023 avholdes i Storbritannia

European Broadcasting Union (EBU) og BBC bekrefter at Eurovision Song Contest 2023 vil bli arrangert i Storbritannia på vegne av årets vinnerland, Ukraina.

Ukraina fikk med seg dette trofeet hjem fra finalen i Torino i Italia i fjor. På grunn av Russlands invasjon av landet, får de ikke avholde finalen i 2023.
Publisert Sist oppdatert

I fjor vant Ukraina med sangen «Stefania» av Kalush Orchestra. På grunn av Russlands invasjon av landet, kan ikke finalen avholdes i Ukraina i 2023. Dette av hensyn til sikkerhet under arrangementet. Storbritannia kom i år på andreplass i finalen med låta «Space Man» framført av Sam Ryder. De er nå invitert av EBU til å være vertsland for den 67. Eurovision-finalen neste år, opplyser EBU i en pressemelding.

– Vi er eksepsjonelt takknemlige for at BBC har akseptert å arrangere Eurovision Song Contest i Storbritannia i 2023, sier Martin Österdahl, konkurransesjef for Eurovision Song Contest.

– BBC har tatt på seg vertskap for andre vinnerland ved fire tidligere anledninger. Vi fortsetter i denne tradisjonen for solidaritet, og vi vet at neste års konkurranse vil vise kreativiteten og dyktigheten til en av Europas mest erfarne allmennkringkastere, samtidig som vi sikrer at årets vinnere, Ukraina, feires og representeres gjennom hele arrangementet.

BBC har arrangert Eurovision Song Contest flere ganger enn noen annen kringkaster, og har vært vertskap i London i 1960, 1963, 1968 og 1977, Edinburgh i 1972, Brighton i 1974, Harrogate i 1982 og Birmingham i 1998.

– Eurovision Song Contest 2023 vil ikke være i Ukraina, men til støtte for Ukraina. Vi er takknemlige for våre BBC-partnere for å vise solidaritet med oss. Jeg er overbevist om at vi sammen vil være i stand til å legge ukrainsk ånd til denne begivenheten og igjen forene hele Europa rundt våre felles verdier fred, støtte, feiring av mangfold og talent, sier Mykola Chernotytskyi, administrasjonssjef for Ukrainas kringkaster UA:PBC.

Neste års vertsby vil bli valgt i løpet av de kommende månedene etter en anbudsprosess som skal lanseres denne uken. En rekke byer har meldt sin interesse, deriblant Bristol, Edinburg, Glasgow, Liverpool og London.

Powered by Labrador CMS