Eurovision

Her er skeivingene i Eurovision

Sheldon Riley, Mahmood & Blanco, søstrene i Systur og Michael Ben David er Eurovisions lhbtq-deltakere.

Sheldon Riley er Australias deltaker i Eurovision-finalen lørdag 14. mai.
Publisert Sist oppdatert

Lørdag. 14. mai går Eurovision-finalen av stabelen i Torino. Noen hevder Eurovision er verdens største Pride-festival. Dem om det. At Eurovision har en stor og skeiv fanskare er hevet over enhver tvil. Men det er ikke bare i salen det er skeivt. I årets Eurovision står det skeive på scenen også. Her er noen av dem.

Australias Sheldon Riley kom ut som 14 åring da han deltok i X-Factor Australia. Siden har han vært en av Australias mest kjente skeive profiler og opptrådt på en rekke Pride-festivaler.
Island deltar med bandet Systur. De tre søstrene i bandet er alle en del av lhbt-regnbuen. Elin er åpent lesbisk, Beta er bi og Sigge har et barn som er trans.
Israels Michael Ben David er nok en skeiving med røtter i X-Factor. Han var åpent skeiv allerede da han deltok i X-Factor Israel. Israels bidrag «I.M» handler om å stå opp for seg selv og å være stolt av den man er. Teksten er hentet fra Davids egne opplevelser med mobbing. Privat er David sammen med musikalartisten Roi Ram.
Italia sender i år duoen Mahmood & Blanco, som med musikkvideoen til låta «Brividi» ikke levner noen tvil om at skeivhet er en sentral del av bidraget. Men privatlivet vegrer de å snakke om. Mahmood sies å være skeiv, men selv vil han ikke gjøre noe stort nummer ut av det. «Det kommer aldri til å normaliseres hvis vi hele tiden skal snakke om det», har han uttalt i intervjuer.
Powered by Labrador CMS