Partymonsteret Ferdinand inntar Pride Park

Publisert

Flere har kanskje merket seg navnet Ferdinand den siste tiden. Den oppadstormende, unge artisten utfordrer predefinerte sjangere, normer og forventninger, og baner vei for mangfold og debatt i et ellers sterilt pop-landskap.

Ferdinand har allerede rukket å opptre på Oslo Pride, Folketeateret, Samfunnet Bislet, Edderkoppen scene, Kulturhuset og utallige klubbscener på Østlandet.

Gjennom musikken forteller han om utenforskapet og fordommene han har følt på, som så mange andre unge skeive. Han ønsker å være forbildet han selv manglet i oppveksten.

Med teatralsk og fengende elektronisk pop, er Ferdinand definitivt et navn du skal merke deg i årene som kommer. Han har bakgrunn fra musikalscenen, som tidligere student Musikkteaterhøyskolen og linja for musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania i Oslo. Musikalsk sett er det 80-tallet som inspirerer Ferdinand, og det er et stort sjangerspekter han forsyner seg av, fra Def Leppard og AC/DC til real 80-talls pop.

Men de tre store som virkelig har inspirert han, er David Bowie, Freddie Mercury og Lady Gaga, sa artisten til Blikk i 2020. Les hele intervjuet nederst i saken.

I mars i år slapp han den nye singelen «Party Monsters», en låt med drivende rytmer og fengende melodi. Men denne gangen får vi se artisten lette på sløret, og fortelle om alvoret bak alt glitteret.

– Hele låta har blitt terapi for meg. Gjennom oppveksten har jeg følt på utenforskap og denne sangen blir som et slags mantra hvor jeg minner meg selv på at jeg ikke skal bøye meg for mine indre demoner, sa Ferdinand i et intervju med Blikk i forbindelse med premieren til musikkvideoen.

Musikkvideoen er befolket av venner og bekjente. Ferdinand og danserne hans slår seg løs i en koreografi signert Irlin Finsådal, danser og en av landets beste wackere og for mange kjent fra blant annet tv-serien Norske talenter. I videoen dukker også kjente fjes som Big Daddy Karsten og draggruppa Gutta opp, samt Martine Austinat Hammervold i DRAMAqueen, opp.

Fest og moro blandes også med hat og vold. Ferdinand har fått bruke private bilder tatt av skeive som har blitt utsatt for hatkriminalitet. Sterke bilder som gjør at man stopper opp underveis og reflekterer over hva det kan koste å være seg selv.

Lørdag inntar han hovedscenen i Pride Park, og det er bare å gjøre seg klar for et show av de sjeldne.

Pride Park, Hovedscenen, lørdag 26. juni klokken 18:00.

Powered by Labrador CMS