Festival

Homo Releasefestival i Tromsø

Funkbandet Homo er aktuell med albumet «SAPIENS» og feirer plateslipp med en real festival i Tromsø.

Med Homo som bandnavn er formålet å fjerne makta fra de som bruker det som skjellsord, fjerne stigma, og feire ordet.
Publisert

Homo er et stort, ungt og fargerikt band fra Tromsø. Felles for alle medlemmene er at de har gått på musikklinja ved Kongsbakken VGS, og har møttes i det tette og innholdsrike musikkmiljøet i Tromsø.

Besetningen inneholder intet annet enn leadvokal, kor, tromme, bass, gitar, og en glitrende blåserekke bestående av trombone, altsaxofon, barytonsaxofon, og altererende trompet.

Sjangermessig plasserer de seg selv i funken, men musikken inneholder også tydelige sjangertrekk fra blant annet rock, pop, og soul. Bandet hadde sin offisielle oppstart i 2019, men ble preget av pandemiårene som kom brått etter oppstart. Likevel har de jobbet seg opp en solid mengde konserterfaring, og i september slapp bandet sitt debutalbum «SAPIENS». Plateslippet skal nå feires med festival.

Med Homo som bandnavn er formålet å fjerne makta fra de som bruker det som skjellsord, fjerne stigma, og feire ordet.

«Vi har stor tro på at ordet blir mindre skummelt ved å bruke det masse i dagligtalen, og ved å feire det, hele året rundt. Vi er derfor alltid dekt i regnbuens farger, og står stolt bak dette vakre ordet, og vi er beæret av å få bære et så fett bandnavn. Vi er opptatte av at konsertene våre skal være for alle som digger musikken vår, og at alle skal føle seg velkomne akkurat sånn som de er. Homo skal være et knutepunkt for alt vi elsker; nemlig musikk, dansing, kjærlighet og folk. Vi elsker å se dere danse sammen», sier bandet i en presseuttalelse.

Homo Releasefestival, 20. – 21. Oktober, Storgata Camping, Storgata. 5, Tromsø.

Info: Homo Releasefestival

 

Powered by Labrador CMS