Festival

Skeive urfolk hedres under årets Riddu Riđđu

I år bryter festivalen med en over 20 år lang festivaltradisjon da de har valgt å ikke presentere et bestemt folk, men å vise frem kjønns- og seksualitetsmangfold i urfolksverdenen.

Lakota-danser Sharmaine Weed på fjorårets Riddu Riđđu. Årets nordlige folk i 2023 var Lakota-folket fra USA.
Publisert

I programposten «Årets nordlige folk» presenterer Riddu Riđđu hvert år et urfolk fra den nordlige halvkule. I år bryter festivalen med en over 20 år lang festivaltradisjon da de har valgt å ikke presentere et bestemt folk, men å vise frem kjønns- og seksualitetsmangfold i urfolksverdenen. Årets nordlige folk 2024 er skeive urfolk, melder festivalen i en pressemelding.

Under festivalen vil publikum få muligheten til å bli kjent med en bredt sammensatt delegasjon med representanter fra blant annet Sápmi, Canada, USA og Kalaallit Nunaat.

Delegasjonen er ledet og kuratert av Ceilidh Pitaw, som er en anerkjent Mi’kmaq-kunstner fra Nova Scotia. 

Årets nordlige folk vil være representert i alle festivalens programområder. Du vil blant annet treffe representanter fra delegasjonen på Riddu Siida, i seminarprogrammet, på hovedscenen og som kursholdere på Riddu Nuorat. 

Som en del av prosjektet vil det også bli avholdt en “open call” hvor det er mulig for skeive urfolkskunstnere å søke om å bli en del av delegasjonen. 

Festivalsjef Sajje Solbakk er utrolig glad for å kunne presentere Årets nordlige folk.

– I år har vi gått for en annen vri på Årets nordlige folk-prosjektet ved å invitere skeive urfolk. Det finnes så umettelig mange fantastiske skeive urfolkskunstnere på den nordlige halvkule og vi ønsker å samle så mange som mulig av de på Riddu-sletta i sommer. Jeg gleder meg til å feire våre skeive urfolkskunstnere på årets Riddu Riđđu, sier Solbakk i en pressemelding.

 

 

Powered by Labrador CMS