Film og serier

Livene til universitetsjentene (fra venstre) Leighton (Reneé Rapp), Kimberly (Pauline Chalamet), Whitney (Alyah Chanelle Scott), og Bela (Amrit Kaur) er preget av skoletrøbbel og sexentusiasme.

Sexfikserte skolelys

Den nye HBO-serien «The Sex Lives of College Girls» er en klassisk amerikansk collegeserie – med skeiv tvist.

.

Tonen settes raskt i «The Sex Lives of College Girls». Innen de to første episodene har småbyjenta og skolelyset Kimberly (Pauline Chalamet) klart å kapre den superheite fransklæreren Nico (Gavin Leatherwood) og havnet på nakenfest.

I «The Sex Lives of College Girls» følger vi Kimberly og romkameratene Whitney (Alyah Chanelle Scott), Leighton (Reneé Rapp) og Bela (Amrit Kaur) gjennom universitetshverdagen på prestisjeuniversitetet Essex College i Vermont. I et forsøk på å kombinere tidkrevende studier og en seksuelt aktiv livsstil, kastes vennene ut i den ene komiske hendelsen etter den andre.

Pauline Chalamet, som storesøsteren til Oscar-nominerte Timothée Chalamet (kanskje best kjent blant skeive for kjærlighetstrøbbel og ferskenonani i «Call Me by Your Name»), trer ut av storebrors skygge og glitrer i rollen som klein skolenerd.

Kimberly, som lever på stipendstøtte, står i sterk kontrast til blant andre den privilegerte venninna Leighton.

Ved første øyekast kan Leighton framstå som om en klassisk arketype i amerikansk collegefilm. Hun er en slags blanding av den styrtrike «Gossip Girl»-karakteren Blair Waldorf og «Mean Girls»-dronninga Regina George (Reneé Rapp spilte faktisk sistnevnte i Broadwayversjonen av «Mean Girls).

.

Reneé Rapp spiller den perfekte og privilegerte Leighton, som baler med seksualitetsforvirring og forventningspress.

.

Serien vrir derimot litt på forventningene. Hvordan kan Leighton opprettholde imaget som den perfekte, blonde, heteronormative søsterskapsjenta når hun egentlig liker jenter?

Hjernen bak serien er den Emmy-nominerte skuespilleren og forfatteren Mindy Kaling. Hun er hjernen bak «The Mindy Kaling Show» og bidro som både manusforfatter og skuespiller i legendariske «The Office».

.

Se traileren til «The Sex Lives of College Girls» her:

.

Powered by Labrador CMS