Kjendis

Finn Schjøll kåret til årets ambassadør for norske blomster og planter

Tirsdag 9. april ble Finn Schjøll utropt til historiens første norske hageambassadør.

Finn Schjøll er kåret til historiens første hageambassadør.
Publisert Sist oppdatert

– Det er fantastisk å få en slik pris, og det beste er at den ikke bare til meg. Den er til alle som elsker norske blomster, planter og grønnsaker. Dette var veldig kjekt, sier Finn Schjøll i en pressemelding.

Prisen «Årets ambassadør for norske blomster og planter» deles ut av Hagemessen i samarbeid med Opplysningskontoret for Blomster og Planter, Nyt Norge og Plantinor, og gis til en eller flere personer som bruker sin posisjon på å skape hageglede og å fremsnakke norske produsenter, blomster og planter.

Hele Norges «Blomster-Finn»

Finn Schjøll er en kjent blomsterdekoratør og tv-personlighet, som startet karrieren med egen blomsterbutikk i Oslo på 1970-tallet. Det ledet til at han på 80-tallet begynte å delta i ulike tv-programmer hvor han demonstrerte blomsterarrangementer og ga tips om blomsterpleie og design. Siden den gang har Schjøll fått tilnavnet «Blomster-Finn», skrevet flere bøker om blomster og hagestell og blitt en velkjent figur i Norge generelt og innen hagebransjen spesielt.

Da Blikk intervjuet Schjøll i 2014 snakket han om utfordringer og det at han ble rammet av prostatakreft. Det var våren 2014 at Finn Schjøll fikk beskjeden om at han hadde prostatakreft.

– Ja, jeg har vært åpen om kreften min, men det var jo aldri et valg jeg selv tok, det var det andre som tok for meg. Når du er en offentlig person slik jeg er, så ble det jo blåst i Se og Hør, fortalte Schjøll til Blikk den gang.

Samtidig visste han ikke helt hva han skulle tenke om det med å være åpen om egen kreftsykdom.

­– Jeg er ikke så vant til å ha kreft, så jeg visste liksom ikke helt hvordan jeg skulle te meg. Men jeg er samtidig en person som er god på å forholde meg til realitetene. Men de der folka som snakker om kreft som en kamp som enten kan vinnes eller tapes, må snart holde kjeften på seg, altså, sa Schjøll.

– Kreft er ikke noe du kan kjempe mot bare du er positiv nok. Når det står i dødsannonsene at vedkommende «tapte kampen» mot kreften, blir jeg rasende. Det er en sykdom, ikke noe du selv råder over. Du leser jo aldri om noen som «tapte kampen» mot cerebral parese, blindtarmen eller hjerneblødningen. Det er bare kreften som har blitt belemret med dette kravet om kamp. Det er ingen dans på roser å få kreft, og behandlingen har mange ettervirkninger. For å si det sånn, så kan du fortsatt ha nyttårsaften og kjenne smellet, men du vil ikke se fyrverkeriet, haha.

 

 

 

Powered by Labrador CMS