Føkkefjord.

Føkkefjord trenger en som er god og skeiv

Duoen Føkkefjord har sluppet post-pride låta du trenger akkurat nå. I låta leiter Maria etter en kone som kan være med å jule opp nazister. Hør «Kåna å ikkje ein mann» her.

Publisert

Etter to år med kassegitaren bak i trunken på valfart land og strand rundt i Norge har Erik og Maria i duoen Føkkefjord nok en gang slått seg til ro et par dagers tid for å lage plate.

Andreplata er skjenket navnet «Småbyen lokke», og første singel kliner til med hylende, skarp kassegitar og tjuefem vers, med to krav per rim.

Krav igjen?

Hva er det nå duoen krever denne gangen – anarki, lokalsykehus, slik som sist?

Nei, i den moderne skeive klassikeren «Kåna å ikkje ein mann» er det vokalist Marias potensielle kone det stilles krav til.

Hele femti krav der, altså, blant annet påbud om å måtte gaule ut «Mil etter mil» på den etter hvert så velkjente karaokebaren Hestens Bøn, forbud mot å bestille feinschmeckerøl på det lokale bybryggeriet. Å måtte jule opp nazister, men også kunne snakke om været med mormor. Å «ver i Flekkefjord og feriera», og ikke på «den franske riviera.»

– Det var Erik som lagde teksten. Han mener jo jeg er urimelig og kravstor, så da ble det jo plutselig femti krav. Men så har han kjent meg siden barnehagen, så han vet vel hva han snakker om, sier Maria i Føkkefjord om sommerhiten.

Powered by Labrador CMS