Christina Aas lot i mange år være å nevne i jobbsammenheng at hun er skeiv. I dag tar hun opp temaet når det føles naturlig.
Christina Aas lot i mange år være å nevne i jobbsammenheng at hun er skeiv. I dag tar hun opp temaet når det føles naturlig.

Med hodet i stjernene

Christina Aas har hoppet strikkhopp og fallskjerm, kjørt racerbil og bygd rakett. Men den store stjernesmellen kom først da romteknologen skjønte at hun likte kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Livsmottoet «Aim for the moon. If you miss, at least you’re among the stars» betyr litt mer for Christina Aas enn for de fleste av oss. Helt siden hun var tolv år gammel, har hun drømt om å bli astronaut. Det begynte med en særoppgave i sjette klasse da hun snublet over ei bok om romfartøyet Apollo. Moren fortalte henne da at det fantes en forening for romfart og en for astronomi, og dermed var hun solgt.

I dag er Aas direktør i romteknologiselskapet Science & Technology AS (S&T). Hun er også en av de mest brukte rollemodellene hos rollemodell.no, der personer med realfagsbakgrunn forteller om jobben sin på skoler rundt omkring i landet.

ROLLEMODELL PÅ OPPDRAG

Men veien til toppjobb og rollemodell har ikke vært bare enkel. På ungdomsskolen ble hun mobbet, og foreldrene ble på et tidspunkt innkalt til møte med læreren fordi mattekarakterene hennes var for dårlige. Så når Aas på oppdrag fra rollemodell.no snakker med barn Aasog unge, er hun spesielt opptatt av å formidle lærdommen fra egen erfaring.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS