Tine Kjær, forlagssjef i Vigmostad & Bjørke, er sikker på at bokbransjen og den fysiske boka ikke går ei dyster framtid i møte.
Tine Kjær, forlagssjef i Vigmostad & Bjørke, er sikker på at bokbransjen og den fysiske boka ikke går ei dyster framtid i møte.

Sidevenderen

Forlagssjefen i Vigmostad & Bjørke, Tine Kjær (48), legger aldri bøkene til side.

Publisert Sist oppdatert

Da Tine Kjær gikk på skolen, visste hun at det var enten bøker eller teater hun ville drive med. Hun hadde god intuisjon. I I993 begynte Kjær å jobbe som informasjonsleder ved Teatret Vårt i Molde og ble raskt markedssjef. På tampen av 1996 ble hun redaktør for norsk skjønnlitteratur i Cappelen, og siden har livet hennes vært et eneste stort eventyr mellom to permer. Etter tjue år i forlagsbransjen og over ti år som forlagssjef i henholdsvis Piratforlaget og Vigmostad & Bjørke, leder Kjær det som per februar 2016 er Norges fjerde største forlag. Kjær er også gift med suksessforfatteren Anne Holt, som hun har datteren Iohanne med.

POSITIV PÅ VEGNE AV PAPIRBOKA

Til tross for at stadig flere bransjer sliter i ei tid som spinner i uante retninger, er Kjær sikker på at bokbransjen og den fysiske boka ikke går ei dyster framtid i møte.

– Boka er og vil alltid være aktuell for potensielle historiefortellere. Terskelen inn til boka er lav. Jeg har aldri forventet at ebøker skulle ta over markedet. Å lese bøker på digitale plattformer har ikke den wow-effekten. Der mener jeg at lydformatet er mye mer intuitivt interessant, sier Kjær, som mener at utfordringene ved å drive et forlag i 2016 er de samme som tidligere.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS