I 2015 fikk Brann-supporter Gjert Moldestad Bergen kommunes pris for likestilling, inkludering og mangfold for sin innsats mot homodiskriminering og for større åpenhet i fotballen.

Gjert Moldestad: Ikke en homofil spillers oppgave

Publisert Sist oppdatert

GJERT MOLDESTAD er talsperson for Norsk Supporterallianse, en interesseorganisasjon for norske fotballsupportere. Over 40 supporterklubber er medlem av NSA, og de representerer ifølge hjemmesiden nær 40 000 supportere. Moldestad selv er Brann-fan og profilert homoaktivist. Han har blant annet kjempet for holdningsendringer både blant supporterne og Fotballforbundet.

– Hva tror du hadde skjedd om en mannlig toppfotballspiller sto fram i dag?

– Jeg tror først og fremst at det hadde vært utrolig flott og utrolig viktig. Det er ingen tvil om at en åpen spiller er viktig i arbeidet med å gjøre fotballen til arena hvor alle kan føle at de får være seg selv. Men jeg tror likevel at det ikke er en homofil spiller sin oppgave å endre fotballen, dette er alles jobb. Fotballen må legge til rette for at de som er homofile, tør å være åpne og at de ikke velger vekk fotball i ung alder fordi de er redde for at de ikke kan få være seg selv.

– Mener du at fotballen i Norge burde ha en tilsvarende kampanje som den tyske, «Ihr könnt auf uns zählen!» («Du kan stole på oss!»)?

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS