Showan Shattak var 12 år gammel da han for alvor oppdaget fotballen og Malmø FF.

– Jeg kan aldri nikke en fotball igjen

27 år gamle Showan Shattak har måttet lære seg å leve livet på nytt.

Publisert Sist oppdatert

Den 8. mars 2014 ble Showan Shattak og tre kamerater overfalt og brutalt slått ned av fire nynazister. Shattak ble stukket med kniv én gang i ryggen og pådro seg også kranie­brudd. Han havnet i koma i ei uke og svevde mellom liv og død på sykehuset i lang tid. Mars 2014 er helt borte for Shattak, som har måttet kjempe seg tilbake til et liv som er helt ­fremmed fra det han en gang levde.

Showan Shattak ble født i Malmö i 1988, et par år etter at foreldrene hans kom til Sverige fra Iran. Han var bare tolv år gammel da han for alvor ble sugd inn i fotballens og Malmö FFs verden. I 2013 tok Shattak initiativ til å danne til den svenske foreningen Fotbollssupportrar mot homofobi. Shattak ønsker seg en fotballverden hvor alle er velkomne, uavhengig av kjønn, etnisitet eller seksuell legning. Det ble han brutalt straffet for marsdagen for snart to år siden.

Bevisst angrep

– Det er viktig for meg å få fram at vi var fire stykker som ble overfalt, det var ikke bare meg. Mediene har hatt en tendens til å hausse opp at jeg ble overfalt, men det var tre andre som ble rammet like hardt. Jeg husker nesten ­ingenting av det som skjedde. Det siste jeg ­husker er at jeg fikk et slag i ansiktet, og så kommer ikke minnet tilbake før i april. Jeg tror både det handler om at hjernen fortrenger, samtidig som jeg hadde pådratt meg så store hode­skader at ­hjernen ikke fungerte som normalt, sier Shattak.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS