Urix

Chris Paouros i The English Football Association og tillits- valgt i antidiskrimineringsgruppa Kick it Out reagerer på at fans kan fratas medbrakte regnbueflagg under fotball-VM i Qatar.

Fans kan fratas medbrakte regnbueflagg under fotball-VM i Qatar

Regnbueflagg vil «ydmyke staten».

Publisert

Abdulaziz Abdullah Al Ansari, generalmajor i politiet og leder for departementet for internasjonalt samarbeid og Qatars antiterrorkomité, sa i april at nasjonen ønsker lhbt-fans velkommen, men at de kan fratas regnbueflagget for å beskytte dem mot angrep fra andre fans. Han var også imot at mesterskapet fra 21. november til 18. desember skal bli en arena der regnbueflagget brukes for å promotere lhbt-rettigheter: «Det er i orden at en homofil mann kjøper billetter til Qatar, kommer hit og ser på kampene – men ikke at han kommer for å ydmyke hele staten».

Generalmajoren sa også at han er nødt til å forholde seg aktivt til spørsmålet om sikkerhet: «Hvis dette kommer ut av kontroll, må jeg involveres, og da kan det være for sent».

Behandlingen av skeive ble gjenstand for mye debatt etter at det ble klart at Qatar fikk VM, men i 2020 sa FIFA at de var kommet til en relativ enighet med myndighetene om en viss aksept av lhbt-fans, herunder bruk av regnbueflagg. Derfor skaper Al Ansaris uttalelser nå ny uro.

Chris Paouros i The English Football Association og tillitsvalgt i antidiskrimineringsgruppa Kick it Out, reagerer sterkt på de nye beskjedene fra Qatars myndigheter: «Inkonsekvensen og fraværet av detaljer rundt hvordan myndighetene planlegger å få til det de kaller ‘et sikkert og inkluderende arrangement’, altså ut over at ‘alle er velkomne’, er mildt sagt bekymringsverdige».

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS