Urix

Selvmål fra Jordan Henderson

I sommer meldte tidligere Liverpool-kaptein Jordan Henderson overgang til Saudi-Arabia og klubben Al Ettifaq. Det skaper reaksjoner.

Jordan Henderson.
Publisert Sist oppdatert

Fotballspiller Jordan Henderson har vært en tydelig forkjemper for lhbt-rettigheter, men nå falmer glansbildet. I sommer meldte Liverpool-kapteinen overgang til Saudi-Arabia og klubben Al Ettifaq.

Da Henderson ble presentert som Al-Ettifaqs nye spiller, viste en video som gikk viralt i sosiale medier at Hendersons kapteinsbind i regnbuefarger nå var gjort svart-hvitt, melder Dagbladet.

5. september publiserte The Athletic et intervju der Henderson for første gang snakker om hva som ledet ham til Saudi-Arabia, og om kritikken og kontroversene rundt overgangen og verdiene han selv har.

«Jeg skal ikke sitte her og si: ‘Hvorfor kritiserer de meg?’ Jeg forstår det. Dette er alle tingene jeg tenkte på, og jeg bryr meg. Når jeg hører ting som ‘du har snudd ryggen til oss’, gjør det meg vondt. Jeg har familie og venner i lhbt+-samfunnet», sier Henderson i intervjuet.

Dette har ikke stilnet kritikken mot storspilleren. Tvert i mot.

Liverpools lhbt+-fangruppe gikk hardt ut mot 33-åringen etter intervjuet.

«Dette høres mer ut som et forsøk på å bygge seg selv opp igjen. Unnskyld er ikke god nok, Henderson. Handlinger sier mer enn ord», skriver de på Twitter/X.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt retter også krass kritikk mot den tidligere Liverpool-helten.

«Det er et regelrett selvmål hele intervjuet. Han skal ha for at han stiller opp. Men forsøket med å framstille seg selv som et offer er ganske patetisk. Her hadde han faktisk vunnet mer på om han bare holdt kjeft», sier Saltvedt til Dagbladet.

 

Powered by Labrador CMS