Samboerparet Mats Dreyer og Jan Ivar Nykvist som har gitt ut flere kokebøker sammen, driver også fotostudioet Oktopus der de styler mat og tar bilder av den.

Dilla på grill

Følger du grilltipsene fra Mats Dreyer og Jan Ivar Nykvist, trenger du ikke lenger å grue deg til å servere tørre kyllingbryst og svidde sommerkoteletter.

Publisert Sist oppdatert

Mats Dreyer og Jan Ivar Nykvist møttes for fem år siden. Da var Mats dørvakt, og Jan Ivar var gjest på utestedet. I dag er de samboere, og jobber med det de begge elsker å gjøre: lage mat, utvikle oppskrifter, og style og fotografere den.

Det ferskeste resultatet av samarbeidet er kokeboka «Sunt på grillen» som kom i mai. De har også gitt ut kokebøker tidligere. Sammen med fotograf Stian Broch laget bøkene «Glød» (2015) og «Maten vi deler» (2017), som begge ble nominert til Årets norske kokebok det året de ble gitt ut.

Nykvist er utdannet restaurantkokk og har blant annet jobbet på Skaslien Gjestgiveri, Bølgen & Moi og Terra. Som fire ganger norgesmester i grilling, er han opptatt av å utvide nordmenns repertoar.

– Jeg tror mange faller tilbake på de samme «trygge» råvarene på grillen, og ender opp med tørre kyllingbryst eller svidde sommerkoteletter. Men med vår nye grillbok vil vi vise at grilling også er laks, breiflabb, pizza, grønnsaker - og ikke minst dessert. For jeg tror flere og flere er opptatt av at det vi griller har en historie. Når vi vet at dyrene har hatt det bra, så er det godt for både ganen og ikke minst samvittigheten, sier Nykvist.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS