FRI

Ny styreleder i FRI Oslo og Viken: – En krevende høst ligger foran oss

Jan Elisabeth Lindvik (68) er valgt til ny styreleder i FRI Oslo og Viken.

Jan Elisabeth Lindvik (68) er konstituert styreleder i FRI Oslo og Viken. Lindvik var tidligere leder i Forbundet for transpersoner i Norge og var fram til 2020 leder av masterstudiet i audiovisuell fortelling ved Høgskolen i Lillehammer. Hen er i dag politisk nestleder i FRI Oslo og Viken. Tidligere i år satt hen opp Norges første transmusikal, «Jenter som oss», basert på sin egen roman «Maos sin raude kjole» (2016). Her taler hen til Son Pride 3. september 2022.
Publisert Sist oppdatert

Styret i FRI Oslo og Viken (FRI OV) kunne i dag fortelle at Jan Elisabeth Lindvik er innsatt som ny styreleder. Lindvik sier hen er klar for å jobbe med det store vi-et i det skeive miljøet, som fremdeles har sår som må pleies etter terroren.

– Alt er annerledes nå. Frivillighetene i Norge har stått i et vedvarende, umenneskelig press i flere år. Først var det pandemi og så ble Norge rammet av massekskytingen i Oslo i sommer. Vi skal komme oss godt ut av alt, men det vil ta noe tid å bearbeide ting, før vi er tilbake på alle spor, sier Lindvik.

– Hendelsene i sommer har vært en påkjenning

Styret i FRI Oslo og Viken (FRI OV) har konstituert Lindvik som ny styreleder for fylkeslaget fram til årsmøtet 2023. Lindvik tar over som styreleder etter Olav Persson Raanes, som av personlige omstendigheter fratrer det frivillige styreledervervet.

– Hendelsene i sommer har vært en påkjenning for oss alle i det skeive organisasjonslivet. Samtidig har håndteringen av alt etterspill vist oss at det er et sterkt behov for koordinering og samkjøring. Løsningen her er kommunikasjon, mener jeg. Som ny styreleder vil jeg prioritere at FRI OV skal være en pådriver for godt samarbeid i hele det skeive miljøet. Det store vi-et i det skeive miljøet har fremdeles sår som må pleies etter alle hendelser i sommer, sier Lindvik.

Krevende høst

Lindvik ser fram til å ta tak i flere tilsidesatte oppgaver som ble tilsidesatt etter terrorangrepet utenfor London Pub og Per på hjørnet natt til 25. juni.

– Av oppgavene her står rasisme og antidiskriminering, innføringen av en tredje kjønnskategori, arbeide med utvalgte kommuner i Viken om handlingsplaner for skeiv politikk, samt å få opprette flere lokallag og aktivitetsgrupper i dette store fylket, sier Lindvik.

Hen sier også at FRI OV vil følge nøye med og komme med innspill når Oslo kommune neste år skal fornye lhbt+handlingsplanen «Stolt og Fri».

– Ja vi har mye å gjøre - og det er en krevende høst som ligger foran oss. Nå er landsmøtet til FRI rett rundt hjørnet. Jeg mener delegasjonen fra FRI OV kan bidra sterkt når det gjelder det antirasistiske arbeidet i FRI og arbeidet med sammensatte diskrimineringsgrunnlag. I tillegg må FRI på landsbasis jobbe bedre enn hva man gjør i dag med skeiv seniorpolitikk og sosiale arrangement for skeive seniorer, sier Lindvik.

Delegasjonen fra FRI OV til landsmøtet, som avholdes i Oslo 18.–20. november, skal velges på et møte 4. oktober.

– Jeg håper vår delegasjon til FRIs LM 2022 kan bli så representativ for det skeive Oslo og Viken som mulig, legger Lindvik til, og ber folk allerede nå melde seg.

Powered by Labrador CMS