Kommunevalg

– Bekymringsverdig at Konservativt gjorde et godt valg

Valgresultatene viser at partiet Konservativt nå har 15 mandater inne i ulike kommuner. – Det er et parti som gikk til valg på å fjerne skeive rettigheter, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

– Det er bekymringsverdig å se at partier som så eksplisitt går mot skeives rettigheter, tas inn i varmen, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.
Publisert

– På Pride-arrangementene i år har det vært enormt mange politikere til stede, og nå etter valget er det viktig at den støtten de har vist også er der når hverdagen kommer. Det kommer våre fylkeslag til å følge opp lokalt, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang til Blikk.

– Nå jobber vi med å få oversikt over de lokale resultatene i landet, og hva det vil ha å si for våre lokallag, sier Gjestvang som er bekymret over at partier som aktivt jobber mot lhbt-rettigheter har gjort et godt valg.

 – Vi registrerer at både Norgesdemokratene og Konservativt har fått inn folk i mange kommuner, sier Gjestvang.

 Partiet Konservativt het tidligere Partiet De Kristne (PDK), og er et verdikonservativt politisk parti stiftet i 2011. Partiets kjernesaker er, ifølge dem selv, kamp mot Pride og kjønnsideologi. Konservativt vil jobbe for å kutte støtten til Rosa Kompetanses arbeid i barnehager og skoler i hvert eneste kommunestyre de kommer inn i, ifølge partiet.

Norgesdemokratene på sin side kjemper mot det de kaller «ekstrem kjønnsaktivisme».

– Etter hva vi kan se har Norgesdemokratene 10 mandater, og Konservativt ser ut til å være inne med 15 mandater i ulike kommuner. Det er bekymringsverdig å se at partier som så eksplisitt går mot skeives rettigheter, tas inn i varmen. Dette er partier som gikk til valg på å fjerne rettigheter og fjerne tilgang til informasjon om skeive liv, sier Gjestvang.

– Det blir spennende å se nå hva som skjer etter valget. Hvem som følger opp valgløfter og legger seg i selen for å skape en bedre situasjon for sine skeive innbyggere som har gitt dem tillit. Fasit vil komme etter hvert, men vi håper selvsagt på flere lokale handlingsplaner, støtte til skeive organisasjoner og Pride-arrangementer lokalt i hele landet, sier Gjestvang til Blikk.

 

 

Powered by Labrador CMS