Terror

Forventer full åpenhet om terroren

– Når vi ser hvor lite tillit det skeive miljøet har til politiet, bedrer ikke de nye opplysningene om terroren tilliten, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.
Publisert Sist oppdatert

Etter at det ble kjent at en hemmelig agent for Etterretningstjenesten ble varslet om planer for et terrorangrep mot Skandinavia i dagene før barskytingen i Oslo, reager det skeive miljøet.

– Umiddelbart synes jeg det er trist å se hvordan nyheten bidrar til ytterligere hva/hvis-tenkning hos de som er mest berørt av terroren. Kunne terroren vært avverget? Kunne all smerte og traumer vært avverget? Det er viktige perspektiver i denne saken, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.

VG publiserte torsdag kveld avsløringen om at en agent på oppdrag for Etterretningstjenesten i en undercover-operasjon ble varslet om planer for et terrorangrep mot Skandinavia, seks dager før terroren rammet Oslo 25. juni i fjor. Oslo politidistrikt mottok ikke informasjon om konkrete trusler før angrepet fant sted.

– Har kommunikasjonen mellom PST og andre instanser været god nok? Og hvorfor ble ikke Oslopolitiet informert? Det er veldig mange spørsmål vi i FRI er nødt til å følge opp i vår dialog med politiet og PST, sier Gjestvang til Blikk.

To mennesker mistet livet, 24 ble skadet, og Oslo Pride ble et mål for terror.

– Jeg forventer at politiet og PST får alle fakta på bordet, først og fremst for 25. juni-utvalget, som er de som skal evaluere terrorhandlingen. Jeg forventer samtidig full åpenhet overfor de skeive organisasjonene og det skeive miljøet, og allmenheten, sier Inge Alexander Gjestvang til Blikk.

Powered by Labrador CMS