Kultur

Knust, men ikke knekt

Artistene Henrik Wilhelm Wilhelmsen, Hanna Asefaw, Cam Kjøll og Koyote Millar er på plakaten når FRI Oslo og Viken inviterer til kulturkveld på Sentralen i Oslo.

Publisert

– Vi var så stolte da vi vant konkurransen og fikk lage Oslo Pride-låta 2022. Det var som om vi hadde runda kampen, nå var vi i 2022, nå er vi helt oppe og stolte. Og så kom 25. juni, og da ebbet bare livet ut, sier Henrik Wilhelm Wilhelmsen.

Wilhelmsen er en selvstendig artist som jobber uten plateselskap, management eller bookingagent i ryggen. Henrik brenner for å være en fri skeiv artist som får jobbe med de samarbeidspartnerne innenfor musikk som er gode for ham. Oslo Pride-låta 2022 ble Wilhelmsens «Signaler».

Torsdag 12. januar står han på scenen sammen med Hanna Asefaw, Cam Kjøll og Koyote Millar på Sentralen i Oslo.

Knust, men ikke knekt

Henrik forteller at han var knust, men ikke knekt etter masseskytingen i Oslo. Han og vennene tok på seg pride-effekter og klær, og skulle ut i gatene. Men da var det en som skrek til han at han burde skamme seg.

– Da knakk jeg. Da var det hjem og hylgrine, og jeg tenkte at nå er det nok. Jeg orker ikke mer. Men i sorgen kom jeg over sangen «Balkong» av Unge Ferrari. Den handler om det at man ikke vil være her lenger. Da tenkte jeg at dette beskriver så mye av det jeg opplever nå, hva mine skeive brødre og søstre går igjennom, sier Wilhelmsen.

Henrik samlet sammen noen venner, og spilte inn en demo av sangen, ringte Unge Ferrari og fikk tillatelse til å gi den ut.

Wilhelmsens versjon av «Balkong» hører du torsdag når FRI OV inviterer til FRI og skeiv kulturkveld på Sentralen 12. januar.

På scenen denne kvelden står også slampoet Hanna Asefaw, kammermusiker, solist og orkesterleder Cam Kjøll og artist, dikter og kjærlighetsaktivist Koyote Millar.

– Vi vinker adjø til det utfordrende året 2022 og i løpet av kulturkvelden blir det også en liten sofasamtale - hvor du som er med i publikum samtaler sammen med folk i en sofa om hvor FRI i Oslo og Viken skal gå i 2023, sier styreleder Jan Elisabeth Lindvik.

Veien videre i 2023

Odd Thomassen, organisatorisk nestleder i FRI, leder samtalen. Og i sofaen - for å svare på dine spørsmål og snakke om den lokale veien videre for FRI i Oslo og Viken 2023, får Odd med seg Mathilde D. Fossheim, tidligere styremedlem i FRI Oslo og Viken og en av initiativtakerne bak PKI - Pasientorganisasjonen for kjønnsinkongruens, Grace Tabea Tenga, styremedlem i FRI Oslo og Viken, Marita Matthews Holmeset-Varpe, politisk nestleder i FRI, og Jan Elisabeth Lindvik.

– Vi håper vi ser deg og alle du kjenner denne kvelden. Vi håper 2023 er året flest mulig velger å engasjere seg i vår skeive bevegelse. For folk kan det kanskje starte med en fri og skeiv kulturkveld? Og om du bare har lyst til å delta for å nyte litt skeiv kultur, gjør du bare det, sier Lindvik.

Powered by Labrador CMS