Oslo Pride

Rekordparade under Oslo Pride

Over 85.000 personer har møtt opp for å ta del i årets Oslo Pride. – Aldri før har flere mennesker gått i en parade for mangfold og kjærlighet her i Norge, sier Oslo Pride-leder Dan Bjørke. Se bilder fra paraden.

Første flåte i årets parade var Skeiv Verden, etterfulgt av hele 152 andre andre seksjoner og flåter.
Publisert Sist oppdatert

Oslo Prides parade gikk av stabelen fra Grønlandsleiret klokken 13 i dag, og slo alle tidligere rekorder. 

85.000 deltok i det 3,5 timer lange regnbuetoget, og fortauene var stappfulle av publikum som heiet paraden gjennom gatene.

– Aldri før har flere mennesker gått i en parade for mangfold og kjærlighet her i Norge. Dette er en manifestasjon av hvilke verdier vi skal ha i samfunnet. Mangfold er en skatt vi skal verne om. Dette er det massive motsvaret til fjoråret vi trengte, uttaler leder i Oslo Pride Dan Bjørke. 

Første flåte i årets parade var Skeiv Verden, etterfulgt av hele 152 andre andre seksjoner og flåter. 

Flere rekorder

Oslo Pride har opplevd flere rekorder under prideuken. I år meldte over 450 personer seg som festivalfrivillige under prideuken. I tillegg til dette har festivalen nærmere 100 helårsfrivillige. 

Med 550 frivillige totalt er dette også historisk rekord for festivalen. Det har heller aldri vært så mange besøkende på åpningsdagen i Pride Park som i år. Da var det over 12.000 personer som besøkte nye Pride Park på Kontraskjæret.

Nå fortsetter festen og protesten i Pride Park på Kontraskjæret - hvor det trolig også vil settes besøksrekord - før festivalen avsluttes med Skeiv Natt på Clarion Hotel The Hub og Seksuell på SALT. 

Powered by Labrador CMS