Pride

Frida Ånnevik danser og griner

– Dette er min takk til det skeive fellesskapet som gir styrke til å danse, kjempe, elske og grine, sier Frida Ånnevik om den nye singelen «Danse og grine».

– Frihet er å la andres blikk hvile på deg uten å bli redd. At det er trygt bli sett som den en er og få oppfylt det menneskelige behovet for å høre til, å kjenne seg sjøl igjen i de andre, sier Frida Ånnevik.
Publisert Sist oppdatert

 Artisten Frida Ånnevik, som har vunnet Spellemannprisen flere ganger og vant den gjeve Prøysenprisen tilbake i 2015, er klar med ny singel under Oslo Pride.

 «Danse og grine» er det første håndtrykket av ny musikk fra Frida Ånnevik, og den første helt egne sangen sida plata «Flyge fra» i 2017. I mellomtiden har det vært rom for alle slags tolkninger og gjendiktninger med plata «Andre sanger» i 2019, duetten «Hvis verden» i 2020 og live-dokumentaren «Min plass» i 2021.

 Spør du Frida Ånnevik hva frihet er, vil hun svare: «Danse og grine, vil bare danse og grine.»

 Den nye låta er en utstrakt hånd, et blikk og en gjenkjennelse. Et ønske om å by opp noen som kanskje ennå ikke har dansa som seg sjøl. Og akkurat dans, sammen med andre, er det mange som kjenner de trenger nå, ett år etter terroren som rammet det skeive miljøet natt til 25. juni.

 Terroren har påvirket Ånnevik.

 – På et års avstand har det gitt en slags klarhet. At det å kjenne på frykt og usikkerhet og stress ble legitimert, dessverre, og at alt vi leser og alle kommentarfelt ikke bare er ord, sier Frida Ånnevik til Blikk.

 – Før dette skjedde føltes det som om omverdenen sa at det ikke var noen grunn til å være redd. Og så skjønte jeg hva «Danse og grine» egentlig handla om, det var en tekst som måtte skrives mange ganger.

 Hun har en beskjed til alle som kjenner på utrygghet og som må tenke seg om flereganger før de tør å delta under Oslo Pride.

 – Gjør det du har behov for, og ta vare på deg sjøl. Man må ingenting.

 Mens vi venter på den nye singelen, har Frida Ånnevik bedt skuespiller Terje Strømdahl om å lese teksten til låta.

 – Takk til Terje Strømdahl som ville si teksten min høyt! Det fins jo en melodi til denne, en raff bass og sildrende arpeggioer. Alt det kommer før du aner, jeg ville bare at det skulle bli sagt først. Ville sjekke om orda står av seg sjøl. Men i morra skal vi synge det: Danse og grine, vil bare danse og grine.

Powered by Labrador CMS