Urix

Kong Charles hyller George Michael

George Michael, som var god venn av prinsesse Diana, hedres med en samlemynt.

George Michaels minnemynt.
Publisert Sist oppdatert

Kong Charles har godkjent at avdøde George Michael hedres med en samlemynt.

Den nye mynten er en gest til hitsingelen «Faith» fra 1987, opplyser The Royal Mint, som produserer minnemynten

Det er kong Charles (75) og Privvy Council som har gitt grønt lys for at det avdøde popikonet skal udødeliggjøres på denne måten, skriver The Times.

Myntene er tilgjengelige i gull, sølv og kobber, og har George Michaels bilde på den ene siden og kong Charles på den andre.

«Fra debuten med Wham til å bli en av tidenes mestselgende soloartister er George Michael en global superstjerne som har inspirert og påvirket generasjoner med sin musikk og særegne stil», sier Rebecca Morgan ved myntverket.

George Michael (1963-2016)

George Michael, født Georgios Kyriacos Panayiotou i Nord-London, solgte mer enn 100 millioner album gjennom sin nesten 40 år lange karriere og er en av verdens mest solgte artister gjennom tidene

Han ble først kjent gjennom duoen Wham! med barndomsvennen Andrew Ridgeley. Senere gjorde han stor solokarriere. Det suksessfulle debutalbumet som soloartist «Faith» kom i 1987, mens oppfølgeren «Listen Without Prejudice Vol. 1» ble utsolgt i Storbritannia kort tid etter utgivelsen

Etter «Listen Without Prejudice Vol. 1» saksøkte Michael plateselskapet Sony. Han mente selskapet hadde gjort en for dårlig jobb i markedsføringen av albumet, men tapte til slutt saken.

Media spekulerte rundt Michaels seksualitet i flere år, men han nektet lenge å uttale seg. I 1998 ble han arrestert på et offentlig toalett i Beverly Hills, California, for å ha deltatt i «en utuktig handling». Som en følge av dette kom det fram av Michael var homofil. Etter hendelsen slapp Michael musikkvideoen «Outside», der et herretoalett forvandles til et diskotek og politimenn kysset hverandre.

 

 

Powered by Labrador CMS