Gunnar Bjørnå Høgstmyr havnet i et høyre- ekstremistisk miljø på videregående i Skien. Veien dit gikk via obskure og drøye nettsider som han oppsøkte og leste alene på gutterommet.

Trollet som sprakk

Gunnar Bjørnå Høgstmyr var en høyreekstrem aktivist som «trollet» nettforum og oppfordret til drap på «undermennesker». I dag opptrer den homofile black metal-vokalisten i kjole, og stemmer Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

32-åringen på andre siden av bordet er bredskuldret, og har alle ytre tegn på å være et veltilpasset medlem av kjønnskategorien mann. Det er bare en del av sannheten.

– Jeg kom ut av skapet som homofil mellom 2012 og 2017. Det var en gradvis prosess. Jeg er ikke-binær. Jeg bruker hen-pronomenet og er gul, sier Gunnar, og gjør et forsøk på å forklare hva hen legger i betegnelsen gul.

– Jeg føler ikke at mann eller dame eller noe imellom der, er betegnende for hvem jeg er. Gul er noe annet enn det.

Dette «annet» har hen vært mer eller mindre bevisst siden hen var fem-seks år gammel. Men det tok lang tid for hen vågde å omfavne denne identiteten. Veien dit førte hen inn i et intenst politisk og aktivistisk engasjement på ytterste høyrefløy. Et merkelig sted for en person som ganske tidlig i ungdomsårene aner at hen har romantiske følelser for menn, og som siden barnsbein av har vært klar over sin flytende kjønnsidentitet. Så la oss gå opp den kronglete stien.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS