Urix

Vil forby surrogati

Italias statsminister Giorgia Meloni kaller surrogati umenneskelig, og vil forby praksisen.

«Jeg mener fortsatt at surrogati er en umenneskelig praksis», sa statsminister Giorgia Meloni forrige uke.
Publisert

Etter å ha tapt striden om å frata lesbiske mødre foreldreretten, gikk Italias statsminister Giorgia Meloni i helgen til et nytt angrep, denne gang mot surrogati.

«Jeg mener fortsatt at surrogati er en umenneskelig praksis», uttalte Meloni forrige uke, da hun holdt en tale om landets lave fødselstall på konferansen «For et ungt Europa», arrangert av Italias familieminister Eugenia Roccella.

Meloni sa i sin tale at hun støtter et forslag som nå ligger hos parlamentet som handler om å forby surrogati, både nasjonalt og internasjonalt. Forslaget legger opp til forbud for både økonomisk kompensasjon og altruistisk surrogati. Brudd på en eventuell lov kan gi bøter på mellom 7 og 11 millioner kroner, og fengselsstraff på mellom tre måneder opp til to år.

Statsminister Meloni er dermed på lik linje med Pave Frans med hensyn til syn på surrogati. Tidligere denne måneden erklærte Vatikanet kjønnsbekreftende kirurgi og surrogati som en alvorlig trussel mot menneskeverdet, og sa det er like ille som abort og aktiv dødshjelp.

 

 

Powered by Labrador CMS