Musikk

Girl in Red skal spille i Oslo Spektrum

Konserten i oktober blir den eneste den skeive popstjernen fra Horten holder i Norge i år.

Publisert

I april slipper Marie Ulven Ringheim, bedre kjent som Girl in Red, andrealbumet «I’m Doing It Agai Baby».

Turneen som følger vil ta henne til Norge til høsten. 3. oktober skal popstjerne fylle Oslo Spektrum.

Konserten i Spektrum blir Girl in Reds første klubbkonsert i Norge på fem år. Forrige gang, i 2019, var det for et utsolgt Parkteateret.

– Jeg har lyst til å gjøre noe ekstra for Oslo. Jeg må finne ut av noe sykt, sier hun til VG, hvor hun også hinter om at det skal skje noe hun egentlig hadde tenkt å gjøre på Øyafestivalen i 2022.

Girl in Reds karriere har skutt fart siden hun i 2019 «vant» Bylarm. I 2020 ble navnet hennes slangkode for å være jente som liker jenter, med tiktok-fenomenet #doyoulikegirlinred.

Siden har hun turnert med både Billie Eilish og Taylor Swift, fått flere Spellemannpriser, stått på den store scenen på noen av verdens største festivaler, og nå solgt ut så nær som samtlige av de ordinære konsertene på den kommende turneen.

VG skriver at hele syv ekstrakonserter er satt opp. Flere kan det bli.

Sist fredag slapp hun dessuten første smakebit fra det kommende albumet. Singelen «Too Much», som NME beskrev som episk, mens Dagsavisen omtalte teksten som både «personlig, gjenkjennelig og fandenivoldsk. En sang om å reise seg, om å akseptere og la seg selv bli akseptert og elsket.»

Powered by Labrador CMS