Spellemann til girl in red og Valkyrien Allstars

Publisert Sist oppdatert

Valkyrien Allstars vant i kategorien «viser», mens girl in red vant «Årets internasjonale gjennombrudd».

Valkyrien Allstars har siden 2007 har begeistret lyttere og publikum med musikk i krysningspunktet mellom det moderne og tradisjonell folkemusikk. Debutalbumet «Valkyrien Allstars» (2007) solgte til gull.

Det er for plata «Slutte og byne» Vallkyren Allstars kan smykke seg med sin første Spellemannspris. Vokalist Tuva Syvertsen og trommeslager Martin Langlie fikk tildelt Spellemannsharpen direkte på Nitimen på NRK P1.

Vallkyrien Allstars vant nylig også Prøysenprisen for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen.

Årets internasjonale suksess

Marie Ulven Ringheim, bedre kjent som girl in red, har de siste årene tatt Norge og verden med storm. Den sløve soveromspopen begeistrer, engasjerer og inspirerer båe fans, musikkbransje og presse globalt, heter det i juryens begrunnelse.

Med prisen «Årets internasjonale suksess» får hun med seg den gjeve Spellemannsharpen og et stipend på 100 000 kroner fra Kulturdepartementet.

I 2020 ble hun booket til store festivaler som Coachella og Primavera. Hun ble i tillegg utropt som «One to Watch» av BBC i sin årlige musikkliste «Sound of 2021». Girl in red har nå 1,8 millioner følgere på instagram, 1,68 millioner abonneneter på Youtube og 7 millioner abonnenter på Spotify.

Blikk har tidligere skrevet om TikTok-fenomenet «Do you listen to girl in red?». Kodespråket har blitt et viktig verktøy for jenter som vil fortelle at de liker jenter. Dette hentes også fram i juryens begrunnelse for tildelingen

Powered by Labrador CMS