Kunst

Samisk kunstfilm på klimatoppmøtet i Sharm el-Sheikh

Gjert Rognlis kunstfilm «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku» er valgt ut for å bidra under klimakonferansen i Sharm el-Sheikh.

Fra filmen «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku».
Fra filmen «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku».
Publisert Sist oppdatert

– Det er fantastisk at filmen er valgt ut av medieplattformen ikonoTv og blir vist under klimakonferansen, og at de mener den kan ha en form for påvirkningskraft med sitt budskap. Som jeg ser det stiller filmen noen viktige spørsmål, og prøver å gi noen svar gjennom en annen type dialog med publikum.

ikonoTV er en medieplattform som strømmer kunstfilm under klimatoppmøtet COP27. Fra 6. til 18. november vil et kuratert utvalg av moderne videoverk og kortfilmer basert på miljøtemaer, økologi og klimaendringer vises på flere skjermer i Sharm el-Sheikh og streames på ikonoTV-plattformen.

Filmen «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku» er inspirert av den samiske kulturarven. Filmprodusenten Gjert Rognli kommer fra den sjøsamiske bygda Manndalen i Nord-Troms hvor en del av opptakene til filmen er gjort, samt er filmen spilt inn i Italia, USA og Spania . Rognli har fått muligheten til å vise filmen «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku i store delene av verden, og filmen har vunnet utallige kunst- og filmpriser fra ledende filmfestivaler og kunst arrangementer.

– Vi er utrolig stolte av å støtte «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku», som er den samiske kunstfilmen med flest internasjonale film og kunst priser til nå, sier Anne Lajla Utsi, direktør i Internasjonalt Samisk Filminstitutt.

– Og det er utrolig hyggelig at samisk film vises under en sånn sammenheng som COP27 møte i Sharm el-Sheikh. Vi urfolk har alltid levd i pakt med naturen og er et eksempel for etterfølgelse for resten av verden med vår forståelse bærekraftig høsting og bruk av naturen, sier Anne Lajla Utsi.

Powered by Labrador CMS