Pride

Regnbueovergangene på Grønland er fjernet

Fotgjengerfeltene i krysset mellom Chistian Kroghs gate og Brugata er ikke lenger regnbuefargede.

Publisert

– At vi farger Grønland i regnbuens farger er et bevis på at vi tar byen og gatene tilbake, bokstavelig talt, sa den gang byråd for Miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG), da Oslo kommune i juni satte regnbue-preg på Grønland, og Brugata, hvor selve Pride-paraden går, og området får flere utsmykninger i regnbuefarger, som fotgjengerfelt, benker og mye annet.

Nå er regnbuefargene borte på Grønland.

«Det var planlagt at det bare skulle være i sommersesongen. Det er ennå uklart om det kommer tilbake neste sommersesong», sier pressekontakt i bymiljøetaten, Hanne Sofie Fremstad, til Vårt Oslo.

Fremstad mener det kan være flere årsaker til at det kun er bestilt for sommersesongen. Blant annet skal det være høyere slitasje på fotgjengerfeltene når det blir vinter og snø. 

Kan være trafikkfarlige

Regnbueoverganger har bredt om seg de siste årene. Oslo, Drammen, Lillestrøm, Bergen og Moss er blant kommunene som har malt gangfelt i regnbuens farger det siste året for å vise støtte til Pride. Nå har Statens vegvesen vurdert å endre reglene for fargelegging av gangfelt.

«Det er mulig at dette kan føre til en økt ulykkesrisiko», sier pressesjef Kjell Bjørn Vinje i Vegvesenet til TV 2.

Han peker på at det meste av veioppmerking følger en internasjonal standard slik at de er gjenkjennelige.

«Variasjon i hvordan gangfelt utformes, er i utgangspunktet ikke ønskelig – og er heller ikke noe vi anbefaler», skriver Vinje.

Pressesjefen forklarer at gangfeltene ikke bryter med dagens regelverk, men at Vegvesenet vurderer å endre på reglene.

«Ulike former for fargelegging er spesifikt ikke omtalt i dagens regelverk. Det har i svært liten grad vært en aktuell problemstilling fram til nylig», skriver pressesjefen.

«Vegvesenet har ingen planer om å gjøre «Pride-gangfelt» ulovlig. Men dette er en mulighet for å gjøre regelverket klarere og tydeligere, blant annet for å sikre en enhetlig måte å håndtere dette på.»

Powered by Labrador CMS