Terror

– Mehl må gå!

– Den eneste måten Emilie Eng Mehl kan ta politisk ansvar på, er å gå av som justisminister, sier Guro Jabulisile Sibeko.

Forfatter, slampoet og samfunnsdebattant Guro Jabulisile Sibeko, er en av mange i den skeive bevegelsen som mener at justisminister Mehl nå må gå av. Foto: Reidar Engesbak
Forfatter, slampoet og samfunnsdebattant Guro Jabulisile Sibeko, er en av mange i den skeive bevegelsen som mener at justisminister Mehl nå må gå av. Foto: Reidar Engesbak
Publisert

 

– Mehl er øverste ansvarlig for at terroren ikke ble avverget. Hun er ansvarlig for at etterretningsagenter egget islamister til å skyte på oss. Hun er ansvarlig for at PST og E-tjenesten verken klarte å dele informasjon i for- eller i etterkant. Hun er ansvarlig for at politiet brøt våre menneskerettigheter ved å kreve nasjonal avlysning av Pride-arrangementer dagene etter 25. juni, sier Sibeko til Blikk. 

 – Alt dette er justisministerens ansvar, og saken er så alvorlig at det er ingen tvil om at hun må gå. 

Ikke tillitsvekkende 

Ifølge Sibeko har ikke justisministeren håndtert terrorangrepet som var rettet mot skeive 25. juni i fjor.

 – Mehl har overhodet ikke bidratt til å bygge opp tilliten til seg selv. Justisministeren har ikke villet definere det som terror, hun har vært svært usynlig, og hun har i liten grad hatt kontakt med det skeive miljøet. Men det er egentlig irrelevant. Det som betyr noe, er at hun er ansvarlig for sikkerhetsmyndighetenes totale svikt når gjelder å beskytte oss. 

Sibeko finner ingen formidlende omstendigheter. 

 – Mehl er ikke en minister som har prøvd å gjenopprette tilliten. Saken er så ufattelig alvorlig og absurd skadelig, og man kan ikke bli sittende som minister med ansvar for det som har skjedd. Den eneste måten som hun kan ta politisk ansvar på, er å gå, understreker Sibeko.

Ta lua og gå 

 – Noen mener at PST-sjefen og politidirektøren også må gå. Hva tenker du om det?

 – Det er uten tvil flere som bør gå. Men jeg synes det er vanskelig å kreve nåværende PST-sjef Beate Gangås sin avgang. Hun var ikke sjef da terroren skjedde, og ble som politimester i Oslo totalt overkjørt av sin overordnede. Politidirektøren Benedicte Bjørnland derimot, kan ta lua si og gå, sier Sibeko. 

 

 

Powered by Labrador CMS