Hatkrim

Hadia Tajik er forbannet over økt homohat

Ap-politikere Hadia Tajik og Jon Reidar Øyan er bekymret for all homohat som har kommet fram i forkant av prideparaden i Oslo lørdag.

Hadia Tajik (Ap) er bekymret i forkant av Norges største Pride parade, som lørdag finner sted i Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Norges største prideparade, finner sted i Oslo lørdag.

Ap-politikere Hadia Tajik og Jon Reidar Øyan mener homohatet øker og frykter Pride er truet hvis ikke storsamfunnet stiller opp før, under og etter Pride, skriver Dagens Næringsliv.

Oppladningen til Pride-markeringen har vært preget av flere nyhetssaker med hærverk og brenning av Pride-flagg over hele landet.

– Det er noe med omfanget og timingen som gjør at jeg blir forbannet og skremt av de holdningene som det representerer, sier Tajik.

Hatkriminalitetsstatistikken i Oslo viser at hatkriminalitet basert på seksuell orientering økte med 43,7 prosent fra 2022 til 2023. I tillegg kommer mørketall.

Ap-politikerne mener at dersom man vil forebygge hatkriminalitet mot skeive, må man gå inn for å forebygge på grunnskolenivå i kommunene.

– Vi må få til handlingsplaner i kommunene på kjønn- og seksualitetsmangfold. Om hvordan kommunen skal jobbe med kompetanse hos sine ansatte og hvordan dette skal foregå i skolen, sier Øyan.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS