Hvert år i desember spiller Håkon Kornstad for de kongelige på Nobel-banketten. I år får også det vanlige publikum glede av musikeren og operasangeren, når han sammen med Kronstad trio holder sine aller første julekonserter.

Kulturtipset

Jazzer julen inn på kino med egen bar

Publisert Sist oppdatert

.

– Frogner Kino er vakker og intim, med gode lydforhold, sier Håkon Kornstad.

Sammen med Frode Haltli og Mats Eilertsen, som utgjør Kornstad trio, skal saksofonisten holde sine aller første julekonserter på den nyrestaurerte kinoen 1. og 2. desember.

Kornstad lover publikum julesanger og julestemning med trioens egen vri.

– Det er ting vi forbinder med jul, men det blir ikke nusselig, sier han.

– Kanskje dukker det opp referanser til julesanger midt i helt andre melodier, men så klart spiller vi også noen av de tradisjonelle julesangene.

Det hele skal ha en stemning av julegløgg. Frogner Kino med sitt 1920-talls interiør, er mer enn egnet til å sette den tonen.

Og når Håkon Kornstad, foruten å være en av våre fremste jazz-saksofonister, også er en eminent operasanger, vil det sakrale naturligvis også få sin plass.

Hans formidling av Jussi Bjørlings klassiker «O Helga Natt» går det gjetord om, etter at han tidligere har gjestet andre konserter med sin tolkning. Etter sigende har publikum på Frogner Kino noe helt spesielt å glede seg til når saksofonisten lar stemmen være instrumentet.

.

Fire kjappe kulturtips fra Håkon Kornstad:

.

– Hvilke andre musikere eller kulturoperatører følger du ekstra med på?

– Det er avhengig av hvor mye konserter jeg gjør selv. Hvis jeg har en stille periode, kan det være jeg sjekker ut noe. Eller kanskje jeg bare vil være hjemme, hehe. For meg har det nok ganske lenge vært tilfeldig hva jeg dumper innom av kulturoperatører eller konserter. Som regel blir det litt henging på festivaler og klubber jeg spiller på selv.

.

– Hvor går du selv ut og hvorfor?

– Det spørs jo hvor det er noe bra som skjer. Jeg liker konserter like godt som seriøst eller fjollete teater, og så liker jeg å ramle ned i kjelleren på London Pub fra tid til annen. Det skal ikke undervurderes som kulturopplevelse. Og endelig har det vært lov å danse igjen også, det er deilig å kjenne varmen og energien fra et dansegulv igjen.

.

– Hva er din sterkeste kulturopplevelse i år?

– Det vil jeg si var Joachim Triers «Verdens verste menneske». Det var en film som hadde utrolig mange lag, og så hadde den et hjerte. Jeg liker aller best filmer der jeg ikke vet om jeg skal le eller gråte, og denne var absolutt en sånn en.

.

– Hvilke kommende kulturarrangement gleder du deg til?

– Hm. Er ikke jula et slags kulturarrangement da? Sånn grovt skissert? Jeg gleder meg ihvertfall veldig til jul og alt som følger med, så jeg tror vi sier det jeg.

.

Powered by Labrador CMS