Heartstopper

Tegneserien «Heartstopper» hadde millioner av lesere på nett. Nå blir tenåringssuksessen Netflix-serie, og tegneserieboka er allerede utgitt til norsk.

Den populære tegneserien blir serie

Tegneserien «Heartstopper» hadde millioner av lesere på nett. Nå blir tenåringssuksessen Netflix-serie, og tegneserieboka er allerede utgitt til norsk.

Publisert Sist oppdatert

I «HEARTSTOPPER» faller kostskolegutten Charlie for skolelagets rugbystjerne. Charlie Spring og Nick Nelson har aldri snakket sammen før de en dag blir satt ved siden av hverandre i klasserommet. Charlie får følelser for den kjekke rugbyspilleren, men har vanskelig for å tro at Nick kan falle for en som han. Der tar han feil. Den nye Netflix-serien følger guttenes gryende romanse gjennom åtte halvtimelange episoder.

«Heartstopper» handler om individualitet, lojalitet, skeiv kjærlighet og ungt vennskap. Og alvoret utelates ikke. Charlies mentale utfordringer skaper tidvis trøbbel for den overtenkende og anspente tenåringen. Heldigvis for han, møtes han med åpne armer hos både vennegjengen og Nick.

Serien bygger på britiske Alice Osemans tegneserie med samme navn. Universet speiler en moderne ungdomskultur i og omkring Kent i Osemans hjemtrakter sørøst i England.

Tegneserien ble først lansert som en digital føljetong på webtoon.com og Tumblr i 2016. Millioner fulgte Charlie, Nick og deres mangfoldig vennekrets gjennom dagene på kostskolen, under erkebritiske forhold.

Oseman valgte også å gå i dialog med leserne. Dette er noe av grunnen til at persongalleriet etter hvert ble utvidet, blant annet med transkarakterer og de voksne lærerne Youssef og Nathan, som risikerer å miste jobbene sine dersom forholdet deres avsløres.

Produsenten SeeSaw sikret seg tv-rettighetene til suksessen i 2019. Hele 10 000 tenåringer møtte opp på audition. Hovedrollen Charlie gikk til slutt til nykommeren Joe Locke, mens den noe mer erfarne skuespilleren Kit Connor («Rocketman» og «His Dark Materials») fikk rollen som Nick Nelson.

Regissør Euros Lynn står bak flere episoder av store serier som «Dr. Who», «Belonging» og «Casualty». Den homofile filmskaperen omtaler serien som en «sjarmerende, humoristisk og varm gutt møter gutt-historie» og håper at den vil gjøre livet litt lettere for unge skeive.

På grunn av suksessen tegneserien hadde på nettet, ble den også gitt ut som fysisk tegneseriebok i 2018, og har blitt oversatt til mange språk. I januar kom Gyldendal Norsk Forlag med en norsk oversettelse av tegneserieboka med tittelen «Hjertestopper».

Heartstopper har premiere på Netflix 22. april.

Powered by Labrador CMS