Politikk

– Skeiv lokalpolitikk er mer enn lhbt+planer

Åpne Høyre er godt fornøyd med høstens lokalvalg. – Et godt valgresultat for Høyre gir bedre skeiv politikk i landets kommuner og fylker, hevder leder i Åpne Høyre, Helge Ytterøy L’orange.

– Politikere som selv er skeive, eller har tett tilknytning til skeive miljø, har en bevissthet om skeiv tematikk, sier Helge Ytterøy L’orange, leder i Åpne Høyre.
Publisert

Av nettverkets rundt 275 medlemmer er det 26 med til sammen 28 faste plasser i landets kommunestyrer, fylkesting og bydelsutvalg. Konstitueringene så langt viser at nettverkets medlemmer nyter høy tillit, ikke bare innad i Høyre, men også hos samarbeidspartnere.

– Åpne Høyre dekker hele landet, og våre folk er aktive på mange ulike nivåer i partiet. Det er gledelig at så mange vises tillit, og jeg er sikker på at de vil forvalte den godt, sier leder i Åpne Høyre, Helge Ytterøy L’orange. 

Han understreker at nettverkets medlemmer får tillit først og fremst fordi de er dyktige og engasjerte lokalpolitikere. Samtidig mener han både partiet Høyre og Høyres politikk blir bedre når partiets folkevalgte speiler samfunnet i kjønns- og seksualitetsmangfold. 

– Politikere som selv er skeive, eller har tett tilknytning til skeive miljø, har en bevissthet om skeiv tematikk når aktuelle saker er til behandling, sier Åpne Høyre-lederen. 

Han viser til erfaringene fra siste valgperioder, der det er politikere i Åpne Høyres nettverk som har reist skeive saker i Vestland fylkesting, bystyret i Bergen og Oslo, Ålesund, Harstad, hans egen hjemby Haugesund og flere andre steder. Han viser også til de nye byrådserklæringene i Bergen og Oslo som begge har egne Regnbuekapitler tillegg til gode tiltak blant annet innen ungdomshelse og seksuell helse. 

Skeiv lokalpolitikk er mer enn egne lhbt+planer, ifølge Åpne Høyre.

– Det handler like mye om å sikre god skolehelsetjeneste og helsestasjon for unge med kompetanse på lhbt+, se behovet til skeive eldre når omsorgsplaner vedtas, sørge for at ulike familiekonstellasjoner ivaretas når kommunen kommuniserer og ikke minst, sikre null-toleranse mot diskriminering i kommunens egen virksomhet og hos kommunens samarbeidspartnere, sier Ytterøy L’orange.

– I folkevalgte organ representerer en både partiet, sine politiske interesseområder og den en er. Og et folkevalgt organ favner ikke bredere enn sammensetningen av det tilsier. Derfor er det gledelig at Høyre bidrar med et skeivt blikk på lokalpolitikken.

 

 

Powered by Labrador CMS