Urix

Norsk motedesigners barn ble de første til å døpes i den gresk-ortodokse kirke

Den norske klesdesigneren Peter Dundas og hans mann Evanggelos Bousis er det første åpne skeive paret som har fått døpe sine barn i den gresk-ortodokse kirke.

Peter Dundas (i midten t.v. med barn) og Evanggelos Bousis (i midten t.h. med barn) inviterte kjente gjester som Naomi Campbell, Natasha Poly og Dree Hemingway til å feire barnas dåpsdag.
Publisert

Lørdag 9. juli ble Evanggelos Bousis and Peter Dundas sine barn Alexios og Eleni døpt i kirken Panagia Faneromen i Athen. De er de første barna med to fedre til å døpes i den gresk-ortodokse kirke. Dåpen ble utført av Elpidophoros, erkebiskop for det gresk-ortodokse erkebispedømmet Amerika.

«Vi er takknemlige og beæret over at den mektige og vakre gudstjenesten ble utført av erkebiskopen av Amerika, hans eminens Elpidophoros og begeistret over hans ord om at alle barn er Guds barn», skriver Dundas på Instagram.

«Vi håper dette blir den første av mange dåper som vår og at alle kan føle at de har en plass i sin utvalgte tro. Takk til våre fantastiske gudforeldre og alle våre venner og familie for å være en del av dette fantastiske øyeblikket for å feire nytt liv og kjærlighet.»

Både Dundas og Bousis er kjente navn i moteverdenen. Peter Dundas ble født i Oslo i 1969 og flyttet til USA som 14-åring. Han startet karrieren som assisterende kostymedesigner ved La Comédie Française i Paris før han i åtte år var assistent til den franske moteskaperen Jean Paul Gaultier. Senere jobbet han for store navn som Christian Lacroix, Roberto Cavalli, Emanuel Ungaro og Emilio Pucci.

Dundas startet sitt eget merke i 2017. Han har kledd opp en rekke store navn, som Beyonce, Shakira og Kim Kardashian, Michelle Obama og Kronprinsesse Mette-Marit. I dag jobber Dundas og Bousis sammen.

«Et virkelig spesielt øyeblikk, ikke bare for familien og meg selv, men for hele vår gresk-ortodokse kirke, skriver George Bousis, boren til Evanggelos Bousis og gudfar til Alexios, på Instagram.

«Dette er fremskrittet og lederskapet vi trenger i kirken vår, hvor ingen person noen sinne burde nektes vår Herre på grunn av hvem de er, hvordan de velger å leve sine liv og hvem de elsker.»

Etter seremonien gikk turen videre til det staselige Four Seasons-hotellet i Athen, der 150 gjester fra hele verden samlet seg for å feire parets barn.

Powered by Labrador CMS