Podkast

I skyttergraven mellom homoaktivister og kristenkonservative

Simon Stisen vil utvide debatten om kristen tro og legning i podkasten «Størst av alt?».

f.v. Simon Stisen og Henrik Asheim.
Publisert Sist oppdatert

Simon Stisen har tidligere vært pastor i pinsekirka Oasen. I mars postet han et innlegg på Facebook, hvor han sto fram som homofil, etter å ha blitt kjæreste med Høyre-politiker Henrik Asheim. I dag jobber han som grunnskolelærer ved Høvik skole i Bærum, og nylig lanserte han podkast-serien «Størst av alt?».

I første episode, «Pastorparet som aldri ble», snakker Simon Stisen med ekskjæresten Johanne, som han var sammen med i tre år før han seinere sto fram som homofil.

Neste episode, som lanseres tirsdag, er temaet «skyttergraven mellom homoaktivister og kristenkonservative», hvor han ønsker han å bidra til å utvide debatten om kristen tro og legning.

«Jeg ønsker å skape et trygt rom, hvor gjestene får lov til å eie sin egen historie og fortelle den på sine premisser», sier Simon Stisen til Vårt Land.

Han har tilstrebet å få en så stor bredde blant gjestene som mulig.

«Blant snakker jeg med en som er åpen homofil, en som er gift med en kvinne og en som har gått i homoterapi i 12 år – hvilket ikke har fungert. Jeg har også som mål å få en som har prøvd å leve i sølibat», sier Stisen til Vårt Land.

Åpen på Facebook

I mars i år skrev Stisen et innlegg på Facebook der han sto fram offentlig som homofil: «Jeg angrer ikke på valgene jeg har gjort i livet, eller veien jeg har gått. Virkelig ikke! Men på et tidspunkt forstår du at det ikke kan fortsette slik som dette. Hit, men ikke lenger! Og i slike stunder er jeg en av de heldige som alltid kan vende blikket oppover og vite at det er greit»..

– Legningen min er å være kristen og så er jeg homofil i tillegg. Folk har møtt meg på en veldig god måte, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger etter at jeg valgte å være åpen. Henrik har vært med hit og møtt familien min, og de har tatt veldig godt imot ham. Jeg har også blitt godt mottatt av hans familie, sa Simon Stisen i et intervju med Blikk i september i år.

At mannen han forelsket seg i var statsråd da de møttes, har han ikke tenkt så mye på.

– Det var litt spesielt å skulle være med på regjeringsmiddag tre måneder etter at vi møttes, men framfor alt var det også veldig hyggelig. Jeg lette etter en person å dele livet med, og for meg er det ikke avgjørende at Henrik har vært statsråd eller nå er nestleder i Høyre, fortalte Stisen til Blikk.

Powered by Labrador CMS