Oslo Pride i dag

Sasha Velour åpner Pride Park

På Oslo Pride i dag kan du oppleve Drag Race-stjerna Sasha Velour, delta på lesbisk helaften og få en innføring i skeives situasjon i Ukraina. Se noen av høydepunktene fra programmet.

Sasha Velour er en bejublet kjønnsflytende dragartist, kunstner, foredragsholder, illustratør og forfatter. Velour ble verdensberømt da hun vant niende sesong av RuPaul’s Drag Race. I dag står hun på scenen i Pride Park på Kontraskjæret.
Publisert Sist oppdatert

 Se og hør om situasjonen for skeive i Ukraina

Hvordan gikk undergrunnsfeiringen av Kharkiv Pride under krigen? Møt den ukrainske menneskerettighetsaktivisten Anna Sharyhina fra organisasjonen Women Association Sphere og Kharkiv Pride vise bilder og fortelle om situasjonen for skeive i Ukraina. Moderator: Olga Shamshur Flydal, Den norske Helsingforskomité

 Se og hør om situasjonen for skeive i Ukraina, kl. 15, Resepten kaffebar, Legenes hus, Christiania Torv 5.

 Øyafestivalen presenterer: Rü

Ruth Victoria Rømyhr, bedre kjent som RÜ, er en 21 år gammel Oslo-basert artist og låtskriver som vokste opp i Sveio på Vestlandet. Hun definerer seg som alternativ skeiv, og musikken er inspirert av new age R&B, eldre jazz og hip-hop. Hun startet karrieren i barnekoret i den lokale kirken og ble fort et midtpunkt under konserter og oppsetninger. I 2012 deltok hun i Melodi Grand Prix Junior med låta «Skate» under artistnavnet Vicky. Det førte til mange konserter de neste årene rundt om i Norge. Etter en pause fra musikken, hvor hun blant annet fokuserte på sin andre lidenskap dans, er hun tilbake, og sammen med produsent Kim Ofstad er hun snart klar med debutalbum i oktober.

Øyafestivalen presenterer: Rü, kl. 17, Pride Park, Kulturscenen.

Lesbisk helaften

Kvinnefronten i Oslo inviterer byens skeive kvinns, venner og allierte til en lesbisk helaften. Det blir musikk, kultur, historie, samtale og etterfest – som vanlig helt gratis. Elsk din neste, hun er lesbe. Lina Alvarez Reyes fra Kvinnefronten er kveldens konferansier. Hun loser oss trygt gjennom en helaften med det beste fra det skeive & lesbiske liv. Elle Maija tar med seg joiken inn i møte med blues, pop og rock. Hun skal spille to egne låter/joiker om kjærlighet og lengsel. Det lesbiske flagget på 1-2-3. En lynrask innføring i det lesbiske flaggets historie og symbolikk. Samtale: Hva er lesbisk og skeiv feminisme? Allerede på 70-tallet brøt lesber ut av homobevegelsen for å danne egne foreninger. Hva skjer når den skeive kampen mister kjønns- og maktperspektivet? Lever det skeive patriarkatet videre i dag? Aktivist, dramatiker og lesbisk ikon Mari Qviller leser egne tekster. Når programmet er ferdig er det etterfest på Dubliners, rett ved Legenes hus.

Lesbisk helaften, kl. 19, Pride House, Bjerget, Legenes hus, Christiania Torv 5.

«PrEP-hore» eller ansvarlig?

Den forebyggende hivmedisin ble tilgjengelig i Norge i 2017 og i 2023 bruker over 2.300 personer PrEP. Dette er personer som er i risiko for få hiv. Opplever folk fortsatt stigma knyttet til PrEP-bruk, eller er det mer normalisert? Ble det slik man hadde fryktet mtp SOI? Fikk de som lever med hiv en alliert i PrEP-brukeren og bidro dette til å redusere stigma ved å leve med hiv? Panelsamtale med HivNorge, A-hus/Olafiaklinikken, infeksjonslege Frank Pettersen, PrEP-brukere. Åpner for innspill anonymt fra salen.

«PrEP-hore» eller ansvarlig?, kl. 19, Pride House, Hippokrates, Legenes hus, Christiania Torv 5.

Oslo Pride 2023 åpningsshow

Skrellex leder publikum gjennom årets åpningsshow, som byr på både musikk og underholdning. Kvelden avsluttes med spektakulære Sasha Velour, kjent fra RuPaul's Drag Race.

Oslo Pride 2023 åpningsshow, kl. 20, Pride Park, Hovedscenen, Kontraskjæret.

SLM Ung

Er du litt nysgjerrig på SLM og hva vi driver med, eller er du bare født kinky? Da er dette kvelden for deg! Denne kvelden har vi en nedre og øvre aldersgrense, slik at du må være mellom 18 og 35 for å komme inn. Her kan du bli kjent med andre kinksters i samme aldersgruppe. Hvis du ikke har noe som passer kleskoden så er en nøytral jeans og sort t-skjorte tilstrekkelig. Skulle det bli for varmt så er det ikke noe som hindrer deg i å ta av mer. Kveldens DJ vil sørge god stemning og rytmer utover de sene nattetimer. Kr. 150/100.

SLM Ung, kl. 21, SLM Oslo, Nedre Slottsgate 2E.

Info og fullt program: oslopride.no

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS