Svensk, homofil tronarving er sommerens store snakkis

I Netflix-serien «Young Royals» sendes den rebelske tronarvingen Wilhelm på internatskole. Det blir starten på en skeiv kjærlighetshistorie.

Publisert Sist oppdatert

Netflix-serien «Young Royals» høstet flere gode anmeldelser i store aviser allerede før den ble tilgjenglig for publikum. Nå er den svenske storsatsingen endelig ute.

I serien følger vi den rebelske tronarvingen Wilhelm (Edvin Ryding). Han fester og bråker, og oppfører seg som alt annet enn kongelig. Etter en PR-skandale sender kongefamilien tenåringsprinsen vekk til den prestisjefylte internatskolen Hillerska.

Dette ser imidlertid ut til å gjøre vondt verre.

Kongefamilien ønsker mindre drama fra Wilhelm, men på internatskolen møter han den skeive eleven Simon (Omar Rudberg), som har kommet inn ved hjelp av et stipend. Følelser begynner å utvikle seg mellom de to guttene. Dette er stikk i strid med hva som er forventet av prinsen: Han skal finne seg venner blant studentmajoritetens priviligerte tenåringer.

Tenåringene Wilhelm (Edvin Ryding) og Simon (Omar Rudberg) finner tonen på den prestisjefylte internatskolen Hillerska.

Wilhelm blir tvunget til å velge mellom sin kongelige plikt og sin egen lykke. Familien, spesielt fetteren August (Malte Gårdinger), serverer reprimander om at prinsen skal holde seg til sine egne. Han skal passe seg for å menge seg med de «normale», som Simon.

Flere har allerede sammenlignet «Young Royals» med tv-suksesser som «Gossip Girl» og Netflix-hiten «Elite». Noen har til og med spått at serien vil bli Sveriges svar på «Skam»

Kameravante tenåringer

18-åringen Edvin Ryding, som spiller Wilhelm, startet skuespillerkarrieren som 5-åring og har nå mer enn 30 roller bak seg, til tross for sin unge alder.

Omar Rudberg, som spiller Simon, er mest kjent fra boybandet FO&O (også kjent som The Fooo og The Fooo Conspiracy), hvor norske Felix Sandman, kjent fra «Hjem til jul og «Quicksand», også var med. Rudberg har i skrivende stund over 182 000 følgere på Instagram, som uten tvil vil kaste seg over serien i sommer.

Den svenske dronninga spilles av Pernilla August (kjent fra «Star Wars», episode I og II, som Shmi Skywalker). Mens regissørene bak serien er norske Erika Calmeyer og svenske Rojda Sekersöz.

Se traileren til «Young Royals»:

Powered by Labrador CMS