Urix

Sverige skal utrede homoterapiforbud

«Vi vil styrke det strafferettslige beskyttelsen til lhbtq-personer», sier justis- og innenriksministeren Morgan Johansson til svenske Dagens Nyheter.

Publisert

Den svenske regjeringen skal undersøke om dagens lovverk er tilstrekkelig for å beskytte skeive som blir utsatt for konverteringsterapi.

Kunngjøringen kommer i kjølvannet av regjeringens utredning av æresrelaterte forbrytelser. Utredningen av æresforbrytelser vil være ferdig om et år og vil ifølge den svenske regjeringen også kunne vise om det er behov for et homoterapiforbud. I så fall vil et mulig forbud tidligst tre i kraft fra 2024.

Informasjonen kommer via Dagens Nyheter, som i lengre tid har undersøkt ulike kristne og muslimske menigheter.

«Alle skal ha rett til å elske hvem man vil. Den rettigheten gjelder alle, i alle sammenhenger, uansett religion eller familie. Om de lovene som finnes i dag ikke holder, så vil vi kriminalisere denne handlingen. Vi vil ikke se det her skje», sier Johansson til DN.

På spørsmål om et mulig homoterapiforbud kun vil gjelde mindreårige eller om det også vil gjelde voksne, svarer Johansson at han «ikke vil låse seg til» at det kun skal være kriminelt for mindreårige.

I første omgang er dette tenkt å omfatte for homofile. Dersom det er behov vil regjeringen se på om forbudet også skal gjelde transpersoner, ifølge det svenske skeive magasinet QX.

Powered by Labrador CMS