Da June Kommune kysset Janis Joplin

Stavanger kommunes mest populære servicemedarbeider åpner opp om fortid, nåtid, skeive erfaringer og den gangen hun kysset Janis Joplin på Woodstock-festivalen. – Hun smakte røyk!

Publisert Sist oppdatert

I januar i år kom hun ut av intet: June i Stavanger kommune, med 46 års fartstid på kommunens servicetorg.

Strø, strø, strø

I en video på Facebook i januar kunne June opplyse om kommunens planer for strøing og salting av veier etter at kommunens innbyggere hadde falt så lange de var på isen.

Videoen var mildt sagt et nytt grep fra kommunen og servicetorget, og Junes formaning om lånt salt fra Sandnes kommune tok av i sosiale medier.

Siden januar har June blitt en offentlig kommunalt ansatt som byr på råd, informasjon og moro. Egen musikkvideo ble det også etter hvert.

Overtid og avspasering

Bak masken

June Kommune er en fiktiv karakter, skapt av artisten, humoristen og musikeren Jan Rune Holdhus, for mange av Blikks lesere også kjent som dragartist i gruppa Stay-ups. Som musiker er han kjent for å fronte bandet J.R Harlekin. J.R Harlekin ga ut debutalbumet «Me Me Me» i 2013. Oppfølgeren «Cruising» ble sluppet i 2015. Nylig slapp Holdhus singelen «Beinå På Jordå».

June har jobbet i kommunen i 46 år, og har opparbeidet seg 43 år med avspasering.

– Jobben min er å forklare folk at vi i kommunen gjør ting litt annerledes enn det de forventer at vi skal gjøre. Hadde vi gjort ting riktig fra begynnelsen av, hadde det ikke vært behov for kommunen, sier June til Blikk.

Og det er mange mennesker hun må ta seg av i det daglige via kommunens servicetorg.

– Det bor 146 981 personer i Stavanger kommune, sier June, med forbehold.

– Det kan jo være at noen har flyttet ut eller svunnet hen siden jeg sist sjekket.

Lyset i tunnelen

June Lar ikke kommunalt stress ødelegge hverdagen. Det er viktig å koble av mener hun.

– Jeg pleier å si: lyset i enden av tunnelen trenger ikke være et møtende tog. Men skulle det vise seg at lyset er et møtende tog. Da må man spørre seg selv: Hvorfor i all verden står jeg i en tunnel?!

June forteller at det jobber en rekke skeive i Stavanger kommune og er hun nøye på at ingen ansatte blir forskjellsbehandlet.

– Men av og til sier vi til de homofile når vi har julebord: I år er festkoden “farger”. Så kommer de i fargerike klær, mens vi andre kommer kledd i beige, hahaha!

Tull til tross. June har nulltoleranse med hensyn til fordommer og forteller at det også finnes kristne mennesker i kommunen - og mange av dem har ok dessverre fordommer mot homofile.

– Jeg vil ikke si at sånne folk er dumme i hodet, men de er litt uheldige når de tenker …

Se videointervju med June Kommune

Blikk møtte June Kommune på Zoom rett før påske og fikk vite mer om den populære serviceansatte. June løfter på sløret med hensyn til egen livssituasjon, lesbiske erfaringer, skeiv humor i Stavanger kommune, samt hennes elleville fanskare.

Powered by Labrador CMS