I Storbritannia er kappgjengeren Tom Bosworth blitt det nye åpne homoikonet.

Ut på banen

At en mannlig verdensmester står fram som homo mens karrieren hans fortsatt pågår, hører til sjeldenhetene. I år har tre verdensmestere i friidrett kommet ut på banen.

Publisert Sist oppdatert

Det ble en sensasjon da den bare 21 år gamle Shawn Barber tok verdensmester­tittelen i stav i Beijing i 2015. Riktignok hadde den rødhårede krølltoppen hoppet 5,93 en måned tidligere, men det var få som hadde trodd at han skulle hamle opp med langt mer erfarne konkurrenter som franske Renaud Lavillenie. Vinteren etter svingte han seg for første gang over den magiske seks­meters­­­­­­­­grensen.

Kyss med kokain

Men så stoppet karrieren opp, og Barber ble en kontroversiell utøver. Før OL i Rio testet han positivt på kokain. Forklaringen lød ikke særlig troverdig: Han skulle ha kysset en kvinne han hadde avtalt et møte med på nettet, før det kanadiske mesterskapet. Hun hadde tatt kokain, og slik var stoffet kommet over i Barbers kropp. Faktisk ble han frikjent og rakk akkurat OL, men var i dårlig psykisk balanse og havnet på tiendeplass.

I april i år kom han ut som homo på Facebook-siden sin med tittelen «Gay and proud». Medieoppstyret ble voldsomt, som verdensmester i friidrett er han en av landets største idrettsprofiler. Selv kommenterte han oppstyret slik: «It’s something that shouldn’t be a big deal.»

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS