Urix

Mexico med tredje juridisk kjønn

Fra juli av vil meksikanere som bor i utlandet, få utstedt det ikke-binære passet ved alle landets konsulater og ambassader verden over.

Utenriksminister Marcelo Ebrard utsteder det første ikke-binære passet til sorenskriver og aktivisten Ociel Baena.
Publisert Sist oppdatert

Meksikanske statsborgere som ikke definerer seg som mann eller kvinne, har nå fått et tredje juridisk kjønn og kan definere egen kjønnsidentitet ved å velge markøren X, melder attitude.co.uk

På et arrangement i regi av utenriksminister Marcelo Ebrard fra det venstreorienterte regjeringspartiet National Regeneration Movement (Morena), fikk sorenskriver og den ikke-binære aktivisten Ociel Baena, overrakt sitt nye pass i mai.

Utenriksministeren sier i en uttalelse at «mangfold beriker, og alle må garanteres de samme rettighetene, som retten til å definere egen identitet.»

Han slo også fast at det nye passet er et stort sprang for menneskers frihet og verdighet.

Mexico er siste land ut av 15 land som nå tillater markøren X i pass og andre offentlige dokumenter som blant annet førerkort.

I Storbritannia og en rekke andre fremtredende land i Vest-Europa deriblant Norge, anses innføringen av tredje juridiske kjønn i offisielle dokumenter fortsatt som kontroversielt og noe det er stor politisk motstand mot.

Powered by Labrador CMS