Musikk

«Gloria» solgte til gull her i Norge allerede før albumet ble sluppet i slutten av januar. Ikke rart at Sam Smith-konserten i Oslo Spektrum 6. mai i år er utsolgt.

Korstog i korsett

Publisert

I 2023 er Sam Smith verdens sjette største artist, ifølge Spotify. Hen var dessuten den første ikke-binære artisten som gikk til topps på Billboards singelliste. Nå er hen ute med sitt nye albumet «Gloria».

I 2013 ga hen ut sin første singel, året etter kom debutalbumet «In the Lonely Hour», som havnet på første plass verden over. I 2015 gjorde hen rent bord under Grammy-utdelingen, og i 2016 vant hen Oscar for kjenningsmelodien «Writing's On The Wall» til Bond-filmen «Spectre».

«Gloria» er Sam Smiths første album siden «Love Goes» i 2020. Det 13-spors lange albumet gjestes blant annet av Ed Sheeran, Jessie Reyez og Koffee, og ikke minst Kim Petras på «Unholy»-singelen som ble liggende på topp i Storbritannias nummer en hel måned da den ble sluppet i fjor høst. Videoen til låta som handler om en gift mann som gjør «unholy» ting, er sett hele 35 millioner ganger på TikTok.

Låta er utypisk for den hjertesåre balladesangeren Sam Smith. For «Unholy» er alt annet enn rolig; en synthlåt med elementer av både EDM og hyperpop, og den har Smith-katalogen raskeste tempo.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS