Kim Friele

Norwegians nye halehelt

Ansatte i Norwegian har deltatt i arbeidet med å fornye Norwegians halehelter. – Kim Friele var en forkjemper for likestilling og det er flott at hun nå hedres av arbeidsplassen vår, sier Oby Chanélle Tonkin, ansatt i Norwegian.

Norwegian-ansatte Oby Chanélle Tonkin og Kent David Strand gleder seg til å fly med Norwegians Boeing 737 Max 8 LN-FGG som bærer portrettet av Kim Friele.
Publisert Sist oppdatert

 Aktivisten og forfatteren Kim Friele er ny halehelt på Norwegians fly. Friele var en pionér i arbeidet for lhbt-rettigheter i Norge. Avdukingen av flyhalen fant sted på Gardermoen mandag formiddag.

 Kim Friele var aktivisten og forfatteren, som i flere tiår kjempet for homofiles rettigheter i Norge. Hun omtales som en av de som har gjort mest for likestilling og mangfold her til lands, og hennes arbeid og pågangsmot er til stor inspirasjon for de ansatte i Norwegian. I likhet med resten av Norwegian sine halehelter, har Kim Friele utrettet noe helt spesielt i livet og har vært med på å forme en viktig del av nasjonens historie og identitet.

 – Frieles kamp er på ingen måter over, og vi er svært stolte over å få lov til å hedre henne og markere vårt syn på mangfold, likeverd og inkludering på denne måten. Vi mener det er viktigere enn noen gang å støtte arbeidet med å skape aksept og toleranse i samfunnet. Kim Friele og hennes kampsak vil fly høyt hos oss i mange år fremover, sier Guro Poulsen, konserndirektør i Norwegian.

 Et symbol som forplikter

 FRI-leder Inge Alexander Gjestvang fikk æren av å avduke Norwegians Boeing 737 Max 8 LN-FGG som bærer portrettet av Kim Friele.

 – Kim Friele er en pioner innen norsk skeiv historie, og en sentral helt for mange skeive aktivister i dag. Det at hun nå får bli en av Norwegians halehelter er en fantastisk måte å minne og ære henne. I en tid hvor stillstand og tilbakegang preger kampen for skeive rettigheter er det viktige at vi løfter og bevarer historien om Kim og de andre som gikk foran, sier Inge Alexander Gjestvang.

 I disse Pride-tider er det mange som omfavner regnbueflagget og bedrifter og konsern liker å sole seg i Pride-glansen. FRI-lederen er ikke bekymret for at dette er et stunt fra Norwegian sin side.

 – Dette er et symbol som ikke forsvinner. Med dette har Norwegian forpliktet seg til å flagge likeverd, mangfold og inkludering resten av året også. Regnbuefargene forplikter og fordrer en innsats hele året for å sikre at Norwegian er en inkluderende arbeidsplass.

f.v. FRI-leder Inge Alexander Gjestvang, Inger Hovind og Guro Poulsen, konserndirektør i Norwegian.

 – Hun var en fighter

 Ansatte i Norwegian har deltatt i arbeidet med å fornye Norwegians halehelter. Engasjementet var stort, og av samtlige norske kandidater var det Kim Friele som fikk flest stemmer.

 – Kim Friele var en forkjemper for likeverd, likestilling uavhengig av hvilken legning man har, og hun kjempet for at alle skal kunne være seg selv. Hun er et forbilde, sier Oby Chanélle Tonkin, ansatt i Norwegian, til Blikk Nett, og får støtte av kollega Kent David Strand

 – Det er kjempeflott at arbeidsplassen vår markerer på denne måten. Det får meg til å føle meg inkludert og forteller at Norwegians verdier er de samme som mine, sier Kent David Strand til Blikk.

 Inger Hovind, niese av Frieles avdøde partner Wenche Lowzow, var også til stede på avdukingen på Gardermoen i dag.

 – Jeg tror Kim ville syntes dette var kjempegøy, sier Hovind til Blikk, og titter opp på portrettet av Kim Friele.

 – Kim var en fest av et menneske. Når vi hadde familieselskaper, så ble de alltids mer moro når Kim var med. Hun var også en fighter, og hun hadde en fantastisk humor. Det at hun nå blir løftet opp som halehelt, ville moret henne stort, sier Inger Hovind.

 

Powered by Labrador CMS