Skeiv sommer 

Med Metteson på repeat

FRI-leder Inge Alexander Gjestvang har hjemmesommer med hagearbeid og slumring i hengekøye med Metteson og podkasten «Dystopia» på øret. – Den forklarer på en informativ og spennende måte hva som skjer når verden går til helvete.

– I sommer håper jeg å komme ajour med alle filmer og serier folk snakker om og som jeg ikke har rukket å se enda, sier FRI-leder Inge Alexander Gjestvang.
Publisert

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står FRIs leder Inge Alexander Gjestvang for tur.

 – Hvordan ser sommeren din ut i år?

 – I år blir det en rolig sommer hjemme! Påsken ble tilbrakt i Tokyo i år, så det blir rimelig hjemmesommer nå for å fylle opp reisekontoen til neste års ferier. Jeg har stort hus og hage som trenger litt oppmerksomhet, men håper det blir tid til å slumre i hengekøya og besøke venner og familie også. 

 – Hvilken lhbt+person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?

– Min gode venn og kollega Christine Marie Jentoft. Hun er god til å senke pulsen min, minne meg på å drikke nok vann, spise og gå på do, så jeg tror jeg hadde blitt godt ivaretatt på ferie også uansett hvor vi hadde reist. Men tror jeg hadde hatt godt av å være med henne på padleferie til en rolig øy et sted. 

Beste sommerminne?

– Årets Oslo Pride kommer til å stå seg som et godt minne i årene som kommer. Varmt og godt vær, i tillegg til utallige klemmer i Pride Park og en helt fantastisk og rekordstor parade! Jeg har brukt det siste året på å snakke om medisinen som ligger i fellesskapene, og jeg tror vi er mange som fikk gode doser under Oslo Pride i år.

Verste sommerminne?

– Jeg har tidligere svart at det var de tre ukene jeg var reiseleder for EF Språkreiser på Malta, og det gjelder nok fortsatt. To sprukne blindtarmer og litt for festglade ungdommer i gruppa mi gjorde ukene mildt sagt spennende. 

Liker du spontane turer eller er du en planlegger?

– Jeg er litt for glad i å planlegge, men setter pris på når andre planlegger for meg. Da vi dro til Tokyo i år hadde mannen min planlagt alt, og jeg fikk være «passenger princess» som bare trengte å planlegge klær ut fra værmeldinga og dagens aktiviteter.

Hvis du får gjester fra utlandet, hva vil du vise frem av Norge? Og hva vil du ikke vise frem?

– Jeg ville vist frem det jeg er for dårlig til å oppsøke selv - nemlig gode restauranter, museer og lignende. Jeg er dårlig til å være turist i eget land, og ville ha utnyttet muligheten til å oppleve ting selv samtidig. 

Hva ville folk blitt mest overrasket over at du gjør om sommeren?

– Legger meg tidlig! Årene som skoleleder med ansvar for bemanning har gjort meg til A-menneske på min hals, og det er vanskelig å endre rytme selv om det er ferie og muligheter for sene og koselige sommerkvelder. 

Hvilke skeive saker brenner du for?

– Som leder av FRI er jeg heldig som får brenne for mange saker, men personlig brenner jeg litt ekstra for god og helhetlig undervisning om kjønn og seksualitet i skolen. Sørger vi for å fortelle kidsa våre om mangfoldet som faktisk finnes, vil nok mange slippe å kaste bort deler av livet sitt på å undre seg over hvorvidt det de føler er riktig eller galt.

Hva leser og ser du på i sommer?

– I år håper jeg å komme ajour med alle filmer og serier folk snakker om og som jeg ikke har rukket å se enda. Har notert ned både «Ted Lasso» og «Glamorous» fra gode kolleger, og ellers sluker jeg alt som kommer av «The Great British Bake Off» og fra RuPaul-universet. Jeg trenger lettbeint underholdning når jeg skal koble av, men setter også stor pris på bekmørke dystopier. Jeg hører mye podkast når jeg går turer, og da er svenske P3s «Dystopia» en favoritt - de forklarer på en informativ og spennende måte hva som skjer når verden går til helvete.

Favorittsommerlåt?

 – Da regjeringen inviterte til mottagelse i anledning Oslo Pride i år, spilte Metteson «Never Let Me Go», og den har fulgt meg på heftig repeat inn i årets ferie. 

 

 

Powered by Labrador CMS