Styremedlem i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje (t.v.), Oslos ordfører Marianne Borgen og aktivist og forfatter Jan Elisabeth Lindvik fikk æren av å lede flaggheisingen.

Oslo Rådhus heiste prideflaggene: – Disse flaggene kan ikke stjeles!

– I dag heiser vi regnbueflagget her på Rådhuset for å synliggjøre at Oslo skal være en mangfoldig, tolerant og inkluderende by. I Oslo skal alle være velkomne, sier ordfører Marianne Borgen.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 12 i dag heiste Oslo Rådhus seks store prideflagg for å markere åpningen av Oslo Pride.

Se opptak fra talene til ordfører Marianne Borgen, styreleder i Oslo Pride, Fredrik Dreyer og leder for Fri i Oslo og Viken, Nils-Erik Aasen Flatø, i videoen under:

Det var ordfører Marianne Borgen som fikk æren av å heise regnbueflaggene, med Jan Elisabeth Lindvik, aktivist, forfatter og tidligere leder av Forbundet for transpersoner Norge (FTPN), og Inger Kristin Haugsevje, styremedlem i Oslo Pride, ved sin side.

I løpet av Pridemåneden har flere regnbueflagg blitt stjålet, kappet ned og tent på flere steder i landet.

Ordfører Borgen sier til Blikk at det føles viktig å heise flaggene i år. Rådhuset har besluttet at flaggene skal henge under hele festivalperioden til Oslo Pride, som et svar på angrepene.

– Disse flaggene kan ikke stjeles! sier Lindvik til Blikk.

Ordfører Borgen la vekt på at alle skal være velkomne i Oslo by.

– I dag heiser vi regnbueflagget her på Rådhuset for å synliggjøre at Oslo skal være en mangfoldig, tolerant og inkluderende by, sa Borgen.

– At flagget angripes er en påminnelse om at kampen for mangfold og toleranse i byen vår må kjempes videre.

Regnbueflaggene skal vaie i vinden under hele Oslo Pride, som et svar på den siste månedens angrep på prideflagg i Oslo og i resten av landet.
Powered by Labrador CMS