Oslo Pride

Oslo Pride utsetter: – En enormt krevende situasjon

Oslo Pride legger paradeplanleggingen på vent i sommer.

– Et lite lysglimt i det vonde som har skjedd er at den skeive bevegelsen blir lyttet til, og at vi i den skeive bevegelsen søker sammen for å finne løsninger. Nå er vi mer samlet, mer synlig, stoltere og sterkere enn noen gang, sa Inger Kristin Haugsevje, leder i Oslo Pride under dialogmøtet mellom regjeringen og de skeive organisasjonene fredag 1. juli.
Publisert Sist oppdatert

Regjeringen inviterte fredag de skeive organisasjonene til dialogmøte for å lytte til appellene som skulle holdes på mandagens solidaritetsmarkering. Under møtet talte FRI, Oslo Pride, PKI og Steaornis.

Her fortalte Oslo Pride blant annet om sitt arbeid med sikkerhet etter masseskytingen 25. juli.

Neste års Pridetema blir «Minoriteter i minoriteten».

– Dialog og tillitsbasert kommunikasjon med de ulike skeive organisasjonene har aldri vært viktigere. Jeg håper derfor at dagens møte er det første av mange, sa Haugsevje.

Oslo Pride har valgt å utsette festival og parade til etter sommeren.

– Oslo Pride har i de siste dagene stått i en enormt krevende situasjon. Vi er preget og litt slitne, men mest av alt utrolig motivert. Er det en ting som er sikkert så er det at Oslo igjen skal bli farget i regnbuens farger. Oslo Pride skal legge til rette for et trygt og inkluderende arrangement, sier Haugsevje.

– I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på. Jeg er sikker på at støtten også vil være der når det er trygt å samle skeive i Oslos gater til et stort arrangement igjen, sier Haugsevje.

Powered by Labrador CMS