Skeiv sommer

– Det er på tide at folk gir plass og åpner opp for oss

Blikk tar tempen på det skeive miljøet i sommerferien. I dag står modell og TikTok-stjerne Ingrid Elida Westad for tur.

Publisert Sist oppdatert

– Hei, Ingrid! Tradisjonen tro har Blikk sommerspalte i år igjen. Som regel er den lettbeint, men i år er det vanskelig å ikke adressere skyteepisoden i Oslo 25. juni. Pride ble ikke som vi hadde trodd i år. Hvordan går det med deg?

Jeg var jo i Oslo og skulle feire Pride for første gang i år når alt dette skjedde. Heldigvis var vi ikke på område, men på et annet event litt lenger unna. Det er ikke til å legge skjul på at dette var veldig skummelt og ubehagelig, og det tok meg mye tid å finne tilbake til meg selv igjen etter hendelsen. Alt i alt så begynner ting å lysne opp igjen og jeg har det helt ærlig bra.

– I år er det jo Skeivt kulturår. Så, hva har vært din beste skeive kulturopplevelse til nå?

Selv om at ting ikke gikk som det skulle dagen før paraden i Oslo, så vil jeg si at å se samholdet til de skeive i gatene i Oslo dagen etter, var hjertevarmende. Det var små parader som dukket opp over alt og vi stod sammen og viste at vi ikke kan stoppes selv om vi blir redde. Å få være en del av et sant samfunn og føle på all den kjærligheten er noe jeg aldri kommer til å glemme.

– Hvilken låt går på repeat hos deg i sommer?

Jeg var på konsert med LP i Amsterdam i sommer, så jeg har spilt deres sanger på repeat! Hvis ikke så har også Tase Sultana stått for mye av «the good vibes» denne sommeren.

– Hva leser du/ser du på i sommer?

I sommer har jeg lest Skeiv, av Tonje Garvik. Virkelig flott bok med mye hjelpende og støttende ord for både nye og gamle skeive. Jeg har også akkurat begynt å lese Breaking the Habit og Being Yourself av Dr Joe Dispenza, så jeg er veldig spent på den.

– Kampen fortsetter! Hva er din skeive hjertesak?

OM DEN GJØR! Jeg kommer til å fortsette og gjøre alt jeg kan for å normalisere lhbtq-samtaler og rettigheter til min siste dag. Det er ikke noe galt med oss, vi er ikke unormale. Vi er som alle andre, det skal ikke dere tabu og snakke om kjærlighet. Vi kommer alltid til å være her, og det er på tide at folk gir plass og åpner opp for oss, vi kommer ingen vei med hat.

Powered by Labrador CMS