Intervju

Terje Flisen, som vil bli kalt for Tuva, etterlyser mer empati og medmenneskelighet i den såkalte «trans- debatten. Dette mener hun mangler fra begge sider.

Midt mellom fløyene

I januar i år skrev Tuva sitt første debattinnlegg der hun gikk ut mot begge sider i den såkalte «trans- debatten».

Publisert

Terje Flisen er 72 år, transkvinne og er i gang med en prosess hvor hun skal endre juridisk kjønn og både for- og etternavn. Fornavnet Tuva har hun brukt om seg selv i mange år. Derfor brukes det konsekvent i dette intervjuet.

Det første av en rekke innlegg i Klassekampen skrev Tuva, medieviter og journalist, på i månedsvis mens hun fulgte debatten som har pågått i avisa i flere år.

«Jeg er en transperson. Siden barndommen har jeg følt tilknytning til et annet kjønn enn mitt biologiske. Trass i oppmuntrende tegn på at livet kan bli lettere for slike som meg, er jeg bekymret: Transdebatten preges av mangel på empati og respekt».

Slik begynner Tuvas første debattinnlegg i Klassekampen 18. januar i år – og som skulle sparke i gang en måneder lang diskusjon. I resten av innlegget kritiserte hun begge sider i det hun opplever som en svært polarisert debatt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS