Urix

I solidaritet med transkvinner

Da Miss Italia kunngjorde at bare cis-kvinner kan delta i konkurransen om tittelen meldte over 100 transmenn seg på.

«Da jeg hørte om den absurde reguleringen, reagerte jeg spontant! Jeg var kvinne ved fødselen, men jeg følte meg alltid som en gutt», sier den unge transaktivisten Federico Barbarossa om sin suksessfulle protest mot Miss Italia.
«Da jeg hørte om den absurde reguleringen, reagerte jeg spontant! Jeg var kvinne ved fødselen, men jeg følte meg alltid som en gutt», sier den unge transaktivisten Federico Barbarossa om sin suksessfulle protest mot Miss Italia.
Publisert

 Miss Italias offisielle arrangør, Patrizia Mirigliani, annonserte etter at det ble kjent at transkvinnen Rikkie Valerie Kollé gikk seirende ut som Miss Nederland, at den italienske skjønnhetskonkurransen ikke tillot transkvinner å delta. 

Ifølge Miss Italias vedtekter må deltakerne være født kvinner. Uttalelsen satt i gang en solidaritetsaksjon blant transmenn som meldte seg på konkurransen i hopetall, melder nbcnews.com

 Aksjonen førte til at mer enn 100 transkjønnede menn deltok på Miss Italia som gikk av stabelen i forrige uke. Bak aksjonen sto transaktivisten Federico Barbarossa fra kystbyen Bari i Italia.

 Barbarossa sier til nbcnews.com at han ble provosert av Patrizia Miriglianis uttalelse, men fant den samtidig litt fornøyelig og lurte på hvordan de ville møte hans påmelding.

 «Ja, vel, jeg var tildelt kvinne ved fødselen, men de ville avvise meg fordi jeg ser ut som en gutt, og de ville betrakte meg som en gutt.»

 Barbarossa bestemte seg for å melde seg på konkurransen med fødselsnavnet i solidaritet med transkvinner. Han delte skjermbilde av e-posten som bekreftet registreringen på Instagram. 

Deretter la han bekreftelsen ut på Facebook-siden til Mixed LGBTQIA+ som han jobber for, med oppfordring til andre transmenn om å delta i solidaritetsaksjonen ved å melde seg på. Over 100 transmenn tok altså oppfordringen.

 På facebook-siden hyller Mixed lgbtqia+ Federico Barbarossa, og kaller aksjonen både en genistrek og ironisk gest, som avdekker og anskueliggjør at kjønn er en sosial konstruksjon og ikke definert av biologi.

 Selv sier aktivisten at han håper at aksjonen vil få Miss Italy til å endre politikk når det gjelder transkvinner. Flere skjønnhetskonkurranser har inkludert transkvinner deriblant som nevnt Nederland. I 2021 ble Kataluna Enriquez den første amerikanske transkvinnen som deltok i Miss USA-konkurransen etter at hun ble kronet som Miss Nevada. Andre land som blant annet Mexico og Thailand har egne skjønnhetskonkurranser for transkvinner.

 

Powered by Labrador CMS