«The Prom» (f.v.) Meryl Streep som Dee Dee Allen, James Corden som Barry Glickman.

Stjernelag i skeiv musikalfilm

«The Prom», med Meryl Streep i en av hovedrollene, er nok en skeiv Ryan Murphy produksjon. Se den på Netflix fra 11. desember.

Publisert Sist oppdatert

I den nye Netflix-filmen «The Prom» nekter lederen for skolens foreldreutvalg (Kerry Washington) i en fiktiv konservativ by i Indiana den lesbiske high school-jenta Emma (Jo Ellen Pellman), å ta med seg kjæresten Alyssa (Ariana DeBose) på «the Prom» (skoleballet). Og det til tross for rektor (Keegan-Michael Key) støtter henne. Spolier alert: Alyssa er datteren til foreldreutvalgslederen …

Når to Broadway-stjerner, Dee Dee Allen (Meryl Streep) og Barry Glickman (James Corden), får høre om historien, bestemmer de seg for å reise fra New York til Indiana for å støtte Emma. Mens deres egentlige motiv er å redde sin egen karriere etter at deres forrige stykke ble helslaktet.

Musikalfilmen «The Prom» bygger på den Tony-nominerte musikalen «Prom», skrevet av Matthew Sklar og Chad Beguelin, som hadde kjempesuksess på Broadway i 2016. Musikalen var igjen inspirert av en sann historie fra 2010 der ei jente ble nektet å ta med seg jentekjæresten på ballet, og også ble nektet å komme i smoking. Da jenta protesterte, ble ballet avlyst. Jenta anmeldte skolen som til slutt ble tvunget av statsadvokaten til å holde ballet likevel. Men foreldreutvalget på skolen hadde i all hemmelighet arrangert et skoleball et annet sted uten å fortelle om dette til det lesbiske paret …

Nå er historien filmatisert for Netflix, og den homofile superregissøren Ryan Murphy, kjent for tv-serier som «Pose», «Glee», «American Horror Story» og nylige «The Politician», «Ratched» og «Hollywood», har fått med seg et stjernelag av skuespillere.

Murphy er nominert til Emmy hele 32 ganger. Han har vunnet seks, samt en Tony og to Grammy-priser. Da han kunngjorde filmprosjektet sitt i 2019, sa han at «‘The Prom’ er en av de mest oppløftende, inderlige og spesielle musikalene jeg noensinne har sett på Broadway. Det er virkelig en original oppsetning som på en kjærlig og spektakulær måte sier at skeives rettigheter er menneskerettigheter. Jeg føler en spesiell forbindelse til historien fordi jeg har vokst opp i Indiana. Jeg fikk heller ikke lov til å ha med kjæresten min på ball».

Men til tross for alle gode intensjoner og store stjerner på rollelista, er ikke alle kritikerne like begeistret for Murphys musikalversjon. Men alle er enige om at Meryl Streep er i herlig i rollen som Dee Dee Allen; kjendisdivaen som må avlære årevis med uavbrutt selvopptatthet og gjøre noe så uvanlig som å sette andres behov først.

Powered by Labrador CMS